Umeå universitet bäst i världen på campusliv och stödtjänster
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Umeå universitet bäst i världen på campusliv och stödtjänster

Umeå universitet bäst i världen på campusliv och stödtjänster

Publicerat av: Redaktionen

I den senaste International Student Barometer (ISB), som bygger på röster från drygt 120 000 studenter världen över, rankas Umeå universitet som nummer ett av alla deltagande universitet i världen när det kommer till boende och campusliv (living), stödtjänster (support) och sammantagen nöjdhet (overall satisfaction).

Undersökningen besvarades av internationella studenter från 137 universitet världen över under hösten 2023.

Totalt deltog tio svenska universitet i undersökningen. Det gör den till en av de största enkätundersökningarna i sitt slag och ger en bra indikation av studentupplevelser på global skala.

– Våra internationella studenter är en del av vårt pulserande campusliv. Vi är glada över de positiva omdömen de ger universitetet. Deras feedback bidrar till kontinuerliga förbättringar, säger Cathrine Norberg, vicerektor för utbildning på grundnivå och avancerad nivå.

Förstaplats bland de svenska universiteten

Umeå universitet bäst i världen på campusliv och stödtjänster

I den senaste International Student Barometer (ISB) rankas Umeå universitet som nummer ett av alla deltagande universitet i världen i flera kategorier. Bild från campus i Umeå. Fotograf: Malin Grönborg.

Umeå universitet utmärkte sig inte bara inom huvudkategorierna, utan kammade också hem topplaceringen på frågan om sammantagen upplevd lycka (overall happpiness). Dessutom så svarade 86,2% av de internationella studenterna att de skulle rekommendera Umeå universitet till vänner och familj, vilket gör att Umeå universitet hamnar på förstaplatsen bland de deltagande svenska universiteten och på plats fem i Europa. När det gäller förberedelser för karriären (career goal preparation) blev universitetet etta i både Sverige och Europa.

– Det är glädjande att våra internationella studenter är så nöjda med sina studier här vid Umeå universitet och den upplevelse de får gällande de praktiska och sociala aspekter som är viktiga för livet som student. Detta är förstås extra viktigt för internationella studenter som varken är vana vid det svenska utbildningssystemet eller livet i Sverige, säger Ingrid Svensson, enhetschef vid International Office.

– Jag tror att nyckeln till det goda resultatet är ett gott och engagerande samarbete som finns över hela universitetet och tillsammans med andra samarbetspartners. Det gör det möjligt för våra internationella studenter att uppleva allt som Umeå universitet och Umeå kan erbjuda. Dessutom har vi ett fantastiskt Buddy Programme som erbjuder studenterna både stöd, nya vänner och sociala aktiviteter.

Värdefullt verktyg

Umeå universitet uppnådde en hög svarsfrekvens på 62 %, med totalt 425 internationella utbytes- och avgiftsstudenter som svarade på enkäten. Detta engagemang understryker universitetets internationella studenters vilja att dela sina upplevelser och bidrar till att universitetet kan fortsätta förbättras och utvecklas. Totalt deltog 121 418 studenter från hela världen i undersökningen.

International Student Barometer fungerar som ett värdefullt verktyg för universitet att få en uppfattning om vad internationella studenter uppskattar men också identifiera områden som behöver förbättras. Resultatet används för utvecklingsarbete för att främja en inkluderande och stödjande miljö för studenter från hela världen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>