Bjuder in skolklasser till unik filmvisning gjord av senaste teknik
Hem TEKNIK Bjuder in skolklasser till unik filmvisning gjord av senaste teknik

Bjuder in skolklasser till unik filmvisning gjord av senaste teknik

Publicerat av: Redaktionen

Under Earth Week bjuder Växjö Linnaeus Science Park in skolklasser till Växjö konserthus för en unik möjlighet att uppleva en föreställning i Geodomen från Visualiseringscenter C i Norrköping.

Detta är en satsning för att uppmärksamma Earth Week och teknisk innovation bland framtidens entreprenörer.

Växjö Linnaeus Science Park har bjudit in skolklasser i årskurs tre till nio inom Växjö kommuns skolor och intresset är mycket stort. Platserna blev tillsatta kort efter att inbjudan gått ut.

– Det är roligt att intresset för den här typen av teknik är så pass stort. Vi ser detta som en möjlighet att med hjälp av teknisk innovation öka intresset för hållbarhetsfrågor. Dagens elever är framtidens entreprenörer och för att kunna utveckla framtidens smarta stad behöver vi verka på olika nivåer, säger Fredrik Lindblad, vd för Växjö Linnaeus Science Park.

Geodomen är en portabel dome som är 6,5 meter bred med 360 graders kupolformade skärmar. Föreställningen som nu kommer till Växjö visas normalt på Visualiseringscenter C i Norrköping och på Universeum i Göteborg. Detta blir en unik upplevelse där flera sinnen blir inkopplade. Filmen som kommer att visas heter Chemistry of life och handlar om vad vi människor har gemensamt med allt annat levande på jorden.

Bjuder in skolklasser till unik filmvisning gjord av senaste teknik– Genom föreställningen kan vi inspirera till lärande på ett nytt sätt och vi hoppas att ungdomarna får en ögonöppnare om hur livets flöde fungerar och hur vårt beteende som har påverkan på klimatet också blir en påverkan på oss själva och generationerna efter oss, säger Louise Brolin, ansvarig för strategiska nätverk på Växjö Linnaeus Science Park.

Växjö Linnaeus Science Park är en nod till Visual Sweden och Visualiseringscenter C i Norrköping.

Det innebär ett nära samarbete där Science parken har tillgång till utrustning och senaste forskning inom visualiseringsteknik. Geodomen kommer att finnas på plats under två dagar och blir ett unikt tillfälle för elever att under Earth Week få ta del av visualisering och dess möjligheter.

Utöver föreställningen kommer eleverna genom interaktiva touchbord också att få möjlighet att ta del av hur allt liv på vår planet hänger ihop, hur det ekologiska systemet fungerar och varför biologisk mångfald är viktigt för vår fortlevnad.

Välkommen att bevaka!

Torsdagen den 21 mars klockan kl. 08:00 är ni välkomna till Växjö konserthus, Karl Birger Blomdalsalen för att testa Geodomen och övrig utrustning som finns på plats. Utöver det så är ni även välkomna torsdagen den 21 mars och fredagen den 22 mars mellan kl. 09:00-12:00 för att vara med och se när eleverna får en upplevelse som de förhoppningsvis sent kommer att glömma!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>