Blekinge får nationell yrkesutbildning i industri och marin teknik
Hem KOMMUNER Blekinge får nu nationell yrkesutbildning i industri och marin teknik

Blekinge får nu nationell yrkesutbildning i industri och marin teknik

Publicerat av: Redaktionen

Under onsdagen meddelade Myndigheten för Yrkeshögskolan vilka pilotyrkesutbildningar, numera kallade Nationella Yrkesutbildningar (NY), som blivit beviljade att starta.

Blekinge får starta utbildning i industri och marin teknik med studieorterna Olofström och Karlskrona.

Nationell yrkesutbildning (NY) är namnet på en ny utbildningsform för vuxna, som startar till hösten. Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har beviljat 38 ansökningar om att bedriva utbildning inom den nya utbildningsformen. Det motsvarar 840 studerandeplatser på platsbundna NY-utbildningar från Malmö i söder till Vilhelmina i norr. Bland de antagna studieorterna finns Olofström och Karlskrona. Utbildningen avser industri och marin teknik, ett område där Blekinge behöver utöka och stärka sin kompetens.

Blekinge får nationell yrkesutbildning i industri och marin teknikAnsökan om att få bedriva nationell yrkesutbildning i Blekinge är upprättad inom ramen för ett samarbete som heter Gränslöst. Vuxenutbildningarna inom Gränslöst (kommunerna i Blekinge och Tingsryd) har som yttersta syfte att skapa efterfrågade utbildningar för hela regionen och erbjuda ett brett utbud för berörda kommuners invånare. Gränslöst har ett ständigt fokus på att möta företagens behov och söker statsbidrag tillsammans för ändamålet.

Yrkeshögskolan i Olofström kommer vara utbildningsanordnare, men utbildningsplatser kommer finnas både i Olofström och Karlskrona.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>