Den 16 april kl. 09.30 firas Världsröstdagen med livesänd barnkonsert från Malmö opera
Hem EFTER PLUGGET Den 16 april firas Världsröstdagen med livesänd barnkonsert från Malmö opera

Den 16 april firas Världsröstdagen med livesänd barnkonsert från Malmö opera

Publicerat av: Redaktionen

VÄRLDSRÖSTDAGEN är dagen då rösten ska uppmärksammas över hela ‎världen. Detta vill det nationella projektet Rösträtt – sång på förskolan fira tillsammans med barn på förskolor i hela Sverige. 

Upplev en magisk stund av sångglädje från Malmö Opera på Världsröstdagen den 16 april genom den livesända barnkonserten Hela förskolan sjunger kl 9.30!

Tillsammans med barn ur Malmö Operas Barnkör kommer över 100 förskolebarn från Malmö att skapa en minnesvärd upplevelse genom att sjunga och fira rösten. Detta är inte bara en konsert, det är en hyllning till barns rätt att uttrycka sig och växa genom sång. De konstnärliga ledarna Elinor Fryklund och Karin Holmström har besökt förskolor i Malmö och förberett barnen för denna dag. Konserten livesänds så att alla barn i hela Sverige kan vara en del denna dag fylld av gemenskap, glädje och sång. Det här är ett tillfälle du inte vill missa!

Firandet av Världsröstdagen är en viktig del av Rösträtt – sång på förskolan, ett projekt som arbetar för att stärka sången i förskolan och uppmuntra både pedagoger och barn att utforska och uttrycka sina röster och sjunga mer i den dagliga verksamheten.  Genom sången får barnen tillgång till sin fantasi och gemenskap, och de lär sig att använda sina röster på ett positivt och demokratiskt sätt.

Den 16 april kl. 09.30 firas Världsröstdagen med livesänd barnkonsert från Malmö opera

Den 16 april kl. 09.30 firas Världsröstdagen med livesänd barnkonsert från Malmö opera.

– Alla barn förtjänar möjligheten att sjunga, leka, och göra sina röster hörda, oavsett bakgrund eller förutsättningar. Vår vision med Rösträtt – sång på förskolan är att inspirera och ge barn i hela landet tillgång till sångens kraft och glädje. Vi är enormt glada att kunna genomföra denna hyllning av barnrösten tillsammans med Malmö Opera, säger Anna-Carin Fogelqvist, projektledare för Rösträtt – sång på förskolan.

Länkar till konserten Hela förskolan sjunger den 16 april kl. 09.30–10.05

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>