Satsning på kostnadsfria aktiviteter för barn och unga under sportlovet
Hem EFTER PLUGGET Satsning på kostnadsfria aktiviteter för barn och unga under sportlovet

Satsning på kostnadsfria aktiviteter för barn och unga under sportlovet

Publicerat av: Redaktionen

Haninge kommun delar ut lovmedel till tjugo lokala föreningar för att möjliggöra fler kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar under sportlovet.

– Nu ger vi fler barn och ungdomar möjlighet till såväl fysiska som kulturella aktiviteter under sportlovet, tack vare extra lovmedel till det lokala föreningslivet.

-Initiativet är en del i vår satsning på en meningsfull fritid för alla barn och unga i Haninge, oavsett ekonomiska förutsättningar, säger Nicole Forslund (L), idrotts-, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Haninge kommun.

Satsning på kostnadsfria aktiviteter för barn och unga under sportlovetGratis prova på-aktiviteter

Lovmedel på 189 122 kronor har fördelats på tjugo lokala föreningar som arrangerar kostnadsfria sportlovsaktiviteter. Bland annat kan barn och ungdomar prova på en mängd sporter, såsom basket, boxning, fotboll, innebandy, sportfiske, ridning, kampsport eller dykning. Dessutom kan Haninges unga prova på teater eller sagoyoga.

Fritidsgårdarna har öppet under lovet

Fritidsgårdarna i Haninge har öppet som vanligt under lovet och erbjuder både mindre och större aktiviteter utifrån ungdomarnas egna önskemål. Till exempel biobesök, skattjakt, bakning, Fortnite-turnering eller t-shirt-design.

Åka skridskor eller teckna manga?

Torvalla simhall har som vanligt extraöppet för en bad och lek. Om vädret tillåter finns spolad is utomhus vid både Torvalla IP och Hanvedens IP för skridskoåkning. Även biblioteken i Haninge och Haninge kulturhus bjuder på en mängd aktiviteter under sportlovet – bland annat kan barn och unga lära sig att skapa egna spel i Roblox på biblioteket i Brandbergen eller teckna manga på biblioteket i Handen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>