Hem
Publicerat av:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

​BIG BANG FESTIVAL – En vetenskapsfestival för framtidens forskare

2018-07-17 - 2018-07-20

​BIG BANG FESTIVAL - En vetenskapsfestival för framtidens forskare 1

Välkomna till Malmös nya vetenskapsfestival!

Här hittar ni coola experiment och spännande shower för barn och unga mellan 3-18 år. Årets festivaltema är naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling! Ni hittar festivalens aktiviteter både i Cool Minds lokaler samt utspridda över hela Folkets Park. Eventet är gratis för alla!

– Syftet med festivalen är dels att arrangera något spännande för Malmös barn och unga. Sedan hoppas vi också på att kunna hjälpa barnen att se hur fantastiskt spännande vetenskap kan vara, kommenterar Cool Minds VD Marielle Sterner.

Programmet i sin helhet släpps inom kort på www.coolminds.se, men nedan kan ni se ett utdrag!

★ Shower! Bli inspirerade av våra shower med tema bubblor, slime och fysik/kemi!

★ Skaparverkstäder! Varje dag hålls nya aktiviteter och experiment med tema naturvetenskap och hållbar utveckling!

★ Kan potatis producera el? Var med oss när vi slår världsrekord i antal volt som genereras av potatis! Aktiviteten hålls torsdagen den 19/7 kl 11:30-13.

★ Bygg en solbåt! Designa din egna båt och koppla upp den till solpaneler. När du är klar kan du tävla mot andra deltagare i Folkets Parks plaskdamm! Aktiviteten hålls fredagen den 20/7 kl 10-12:30

★ Paneldiskussion – hur kan vi skapa en jämställd IT-bransch? Hur kan vi inspirera fler flickor och kvinnor till att välja en karriär inom IT, och varför är det så viktigt att göra? Vilka hinder står i vägen för en jämställd bransch? Vi har flertalet programpunkter som riktar sig till vuxna.

★ Workshops! Bygg ditt egna vindkraftverk, testa blodanalys eller utforska byggsatsen Cribble Craft. Vi kommer att erbjuda en mängd nya workshops varje dag!

Big Bang Festival arrangeras av vetenskapsleklandet Cool Minds. Vi erbjuder även kalas, vetenskapskurser och andra spännande aktiviteter för barn och unga.

Hitta mer info om oss på www.coolminds.se! Vi tackar Folkets Park och Sten K stiftelsen för deras hjälp.

Detaljer

Start:
2018-07-17
Slutar:
2018-07-20
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , ,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>