Hem
Publicerat av:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Experimentera tillsammans: Programmera en robot

2021-09-18 @ 10:00 - 13:00 CEST

Experimentera tillsammans: Programmera en robot

Vill du experimentera tillsammans med ditt barn eller barnbarn.

Tycker ni båda att det är roligt med naturvetenskap, teknik och matematik och vill göra något tillsammans, då kan det här vara en kurs för er!

På den här kursen lär ni er om vad robotar är, hur vi använder dem och hur de programmeras. Vi kommer programmera flera olika robotar och lär oss på ett roligt sätt om programmering. Robotarna som programmeras kommer kunna röra sig, interagera med sin omgivning och reagera på t.ex. rörelse och ljud. Det ultimata testet blir att ta er robot runt vår tävlingsbana där ert program verkligen sätts på prov!

Info och anmälan

Kursen ges för barn med medföljande vuxen och ni gör alla moment på kursen tillsammans. Kursen hålls i Vetenskapens Hus i Stockholm och är ungefär två timmar lång med fikapaus mitt i. Ni experimenterar under ledning av en student från KTH eller Stockholms universitet som arbetar på Vetenskapens Hus. Datum: lördag 18 september Starttider: 10:00, 13:00 Längd: ca 2 timmar inkl. fikapaus Kostnad: 350 kr (för barn tillsammans med vuxen inkl. material och fika) Målgrupp: barn i åldern 6-12 år tillsammans med en vuxen Anmälan: Anmälningsformulär för “Programmera en robot” Experimentera tillsammans: Programmera en robot 2

Kursen kommer att genomföras om tillräckligt många har anmält sig, 10 personer. Ni kommer då att få ett bekräftelsemail med mer information om betalning och annan praktisk information. Om kursen är fullbokad hänvisar vi till något av våra andra kurstillfällen. Fler kurstillfällen kommer publiceras löpande.

Detaljer

Datum:
2021-09-18
Tid:
10:00 - 13:00 CEST
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>