Hem
Publicerat av:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Möt Caperio på gutekällaren 4 juli!

2017-07-04 @ 08:00 - 12:00 CEST

Möt Caperio på gutekällaren 4 juli! 2

Hur ska den svenska skolan anpassa sin verksamhet till den digitala utvecklingen i samhället?

Möt Caperio på gutekällaren 4 juli! 3Skoldebatten i Sverige har förflyttats från skolan till den politiska arenan de senaste åren.
För att också förflytta skolan från nuläge till framtida önskat läge, krävs mer dialog och mindre debatt. Vi behöver börja prata om de stora och viktiga frågorna, inte om detaljfrågor som läxors vara eller inte vara. Genom vårt deltagande på Almedalen och de samhällsförändringar våra talare kommer belysa, vill vi hjälpa till att påbörja dialogen.

Våra tre talare har tre olika infallsvinklar och efter varje talarpass finns möjlighet till dialog med dem och oss på Caperio Skolpartner.

TISDAG 4 JULI

08:00-09:00
Frukost
09:00-09:45
Per Schlingman
Hur organisationer strategiskt kan arbeta med framtidsfrågor.
09:45-10:00
Paus med Per kvar för dialog
10:00-10:45
Maria Dufva
Baksidan av digitaliseringen. Mobbning och kränkningar frodas när vuxennärvaron på nätet uteblir.
10:45-11:00
Paus med Maria kvar för dialog
11:00-11:45
Henrik Blomgren
Digitaliseringens effekter på olika branscher och framförallt hur utbildningsvärlden förändras som en följd av detta.
11:45-12:00
Henrik kvar för dialog

Våra gästtalare

Möt Caperio på gutekällaren 4 juli! 4

Per Schlingman

Per Schlingman

F.d statssekreterare, partisekreterare, chefsstrateg, kommunikationschef för Moderaterna.

Per är en mycket uppskattad och inspirerande talare med hög energi på scen.
En viktig utgångspunkt är hur företag och organisationer strategiskt kan arbeta med framtidsfrågor. Startpunkten är hur GUD, globalisering, urbanisering och digitalisering, ändrar förutsättningarna och söndrar logiken i bransch efter bransch. Per pratar om vikten av att förändra sitt tänkande och presenterar modeller för hur man kan åstadkomma förändring och en kultur som fjärmar nytänkande. Han inspirerar till ett nytt tänkande! Per har varit partisekreterare, chefsstrateg och kommunikationschef för Moderaterna och anses vara en av arkitekterna till förnyelsen av Moderaterna och valframgångarna 2006 och 2010. Han har varit statssekreterare hos fd statsminister Fredrik Reinfeldt. Han anses vara en av de mest inflytelserika strategerna inom kommunikation och är bland annat utsedd till en av Sveriges superkommunikatörer. Under sin tid i politiken utsågs han flera år till en av Sveriges mäktigaste och mest inflytelserika personer.

Möt Caperio på gutekällaren 4 juli! 5

Maria Dufva

 

Maria Dufva

Kriminolog Maria Dufva utbildar barn och vuxna om vad barnen möter och kan utsättas för på nätet: chattar, spel och sociala medier.

Maria Dufva har arbetat som kriminolog och medlare vid brott i 13 år. För närvarande arbetar hon i samarbete med polisen och företräder brottsutsatta barn på ”Stödcentrum unga brottsutsatta” i Värmdö kommun. Utsattheten för barn förändrades för några år sedan, då barnen började leva sina liv allt mer uppkopplade mot chattar och sociala medier. Därför fokuserar Maria på att förekomma brotten på nätet genom att utbilda barnen i deras liv på nätet vad det gäller risker och hur de kan skydda sig. Barnens egna berättelser och erfarenheter från samtal i föreläsningarna för hon även vidare till vuxenvärlden i föreläsningar som riktar sig till skolpersonal, föräldrar och anhöriga.

 

Henrik Blomgren

Möt Caperio på gutekällaren 4 juli! 6

Henrik Blomgren

Teknologie Doktor och forskare på Industriell Ekonomi, Kungliga Tekniska Högskolan samt gästprofessor i Kina.

Henriks område är digitaliseringens effekter på olika branscher och inte minst hur utbildningsvärlden förändras. Henrik jobbar bl a på KTH executive school som programansvarig för kursen digital transformation. Han är medgrundare och rådgivare till olika EdTech-Startups och svensk ”Landchef” för Nordic Edtech Network, ett nordiskt nätverk bland EdTech-bolag i syfte att poola dessa till utvecklingen i Silicon Valley. Henrik är även läromedelskonstruktör och en av de två svenskar som finns med som utbildningsproducent på både de globala MOOC-plattformarna Coursera och edX. Han är även ordförande i Sollentuna volleybollklubb som har både herr- och damlag i elitserien och Sveriges mest framgångsrika ungdomsverksamhet.

Detaljer

Datum:
2017-07-04
Tid:
08:00 - 12:00 CEST
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
http://www.delegia.com/app/netattm/attendee/page/55528

Plats

Gutekällaren
Lilla Torggränd 3
Visby, Sweden
+ Google Map

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>