Gymnasieelever anordnar Restaurang Guldkant på vård- och omsorgsboende
Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Gymnasieelever anordnar Restaurang Guldkant på vård- och omsorgsboende

Gymnasieelever anordnar Restaurang Guldkant på vård- och omsorgsboende

Publicerat av: Redaktionen

På torsdag den 25 april väntar en festlig tillställning på Dragonens vård- och omsorgsboende.

Då anordnas för första gången Restaurang Guldkant, ett samarbetsprojekt mellan äldreomsorgen och Maja Beskowgymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram.

Vid lunchtid på torsdag besöker elever från årskurs två på Maja Beskowgymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram Dragonens vård- och omsorgsboende för att arrangera Restaurang Guldkant. Eleverna tillagar en tvårättersmeny, dukar fint med linnedukar och serverar maten tillsammans med god dryck. Samtliga enheter på boendet, med totalt 96 rum, är inbjudna och de som önskar har möjlighet att klä upp sig lite extra.

– Vi är jättepeppade på att få genomföra det här. Det heter Restaurang Guldkant för det är precis vad det är, en guldkant för de boende där vi får göra det lilla extra och där det är personer som utbildar sig till kockar som lagar maten, säger Jenny Häggström, enhetschef på Dragonens vård- och omsorgsboende.

Gymnasieelever anordnar Restaurang Guldkant på vård- och omsorgsboende

Elever från Maja Beskowgymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram.

Eleverna ser också fram emot en givande dag där de får möjlighet att utveckla sina färdigheter inom catering, samtidigt som de får vara med och skapa en minnesvärd dag tillsammans med de äldre.

– Det blir en lärorik utmaning för eleverna att få komma till en ny miljö och omsätta sina kunskaper i praktiken, men det handlar också om att skapa en känsla av gemenskap och glädje mellan generationerna, säger Nazim Imeri, programansvarig för restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Måltidsservice är också en del av samarbetet och Lundagårds kökschef kommer hjälpa till med specialkost. Förhoppningen är att samarbetet ska fortsätta och att Restaurang Guldkant ska anordnas varje termin och innefatta fler boenden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>