Ung Företagsamhet-mässa på Marieberg Galleria för andra året i rad
Hem EVENT Ung Företagsamhet-mässa på Marieberg Galleria för andra året i rad

Ung Företagsamhet-mässa på Marieberg Galleria för andra året i rad

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad står Marieberg Galleria värd för UF-mässan i Örebro län.

122 företag är anmälda, 450 personer ställer ut på mässan. I hela Örebro län driver 1 417 gymnasieelever totalt 527 företag.

Den 2 mars är det dags för UF-mässan på Marieberg Galleria och redan kl 10-11 bygger eleverna sina montrar. Mässan är öppen för besökare kl 11-17.

Hugo Hultqvist, projektledare Ung Företagsamhet i Örebro län berättar:
– Även i år är hållbarhetstrenden och återbruk stark. På mässan ser vi många egengjorda hantverk inom handarbete, bygg och träproduktion och inom mat och bakning.

Ung Företagsamhet-mässa på Marieberg Galleria för andra året i rad

Unga företagare på UF-mässan 2023

– Det är fantastiskt kul att Ung Företagsamhet valt att återkomma med UF-mässan i år och att jag återigen får den stora äran att vara med i juryn för UF-mässan den 2 mars och senare UF-galan. UF-företagandet lyfter fram spännande affärsidéer och bygger viktiga kompetenser hos gymnasisterna och kanske är det framtidens hyresgäster på Marieberg Galleria som vi möter, säger Sofie Källgren, Center Manager på Marieberg Galleria.

Det finns en mängd spännande företag och affärsidéer enligt Hugo Hultqvist och nämner bland annat följande:

  • Mycelium UF, vars affärsidé är att utveckla ett innovativt och hållbart cementmaterial baserat på svampmycel.
  • EndangeredArt UF, en målarbok om utrotningshotade djur i världen. Det innehåller både en färgläggningssida, samt faktatext om varje djur.
  • Qlink Design UF, erbjuder stilrena och unika underlägg tillverkade av överblivet klinkers från lokala företag
  • WGO Jakttorn UF fokuserar på att göra förberedelsen inför jakten så lätt och smidig som möjligt för jägare som jaktlag. Detta med hjälp av deras jakttorn som kommer i ett antal delar som är lätta att sätta ihop.
  • Set Fire UF är ett företag som riktar in sig på att tillverka praktiska, stilrena och hållbara tändkuber till braskaminer. Tändkuberna består av återvunna vinkorkar av olika slag som doppas i återvunnet stearin.
  • Nava Tables UF tillverkar och säljer bord i en minimalistisk design med ett fokus på hållbarhet för både miljön och ekonomin.

Att vara värd för och stödja UF-mässan är helt i linje med Steen & Ströms ESG-strategi, Act4Good, där vi bland annat vill bidra till de samhällen där vi är verksamma.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>