Webbaserad nanoutbildning om välfärdsbrott för anställda i kommuner och regioner
Hem KOMMUNER Webbaserad nanoutbildning om välfärdsbrott för anställda i kommuner och regioner

Webbaserad nanoutbildning om välfärdsbrott för anställda i kommuner och regioner

Publicerat av: Redaktionen

För att öka kunskapen om välfärdsbrott har Stiftelsen Tryggare Sverige utvecklat en webbaserad nanoutbildning riktad till anställda i kommuner och regioner.

Under senare år har problemen med välfärdsbrott riktade mot kommuner och regioner uppmärksammats i allt större utsträckning.

Det handlar bland annat om bidragsbrott och bedrägerier inom välfärdssektorn, pedagogisk verksamhet samt kultur- och fritidsverksamhet.

Webbaserad nanoutbildning om välfärdsbrott för anställda i kommuner och regionerErfarenheter visar att det ofta är svårt för anställda i kommuner och regioner att avgöra vad som utgör brott och hur dessa ska hanteras. Ett viktigt verktyg i kampen mot välfärdsbrotten är därför en generell kunskapshöjning i breda personalgrupper.

Utbildningen, med tillhörande kunskapsstöd, är ett första viktigt steg och ett komplement till de riktade föreläsningar och handlingsplaner som vissa kommuner börjat ta fram.

Syfte: Öka medvetenheten om välfärdsbrott i breda personalgrupper.
Målgrupp: Tjänstepersoner i kommuner och regioner.
Innehåll: Definitioner och avgränsningar, lagar och regler, konsekvenser, upptäckt och rapportering, förebyggande åtgärder, fallstudier, tips och råd m.m.
Upplägg: Tio lektioner samt fyra bonuslektioner, med tillhörande repetitionsfrågor och kunskapstest, som skickas ut en i taget med tid för reflektion.
Omfattning: Kursdeltagarna får en lektion i veckan via e-post, där varje lektion i genomsnitt är ca fem-tio minuter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>