Ystad Fria Läroverk flyttar till nya lokaler
Hem KOMMUNER Ystad Fria Läroverk flyttar till nya lokaler

Ystad Fria Läroverk flyttar till nya lokaler

Publicerat av: Redaktionen

Inför höstterminen 2025 flyttar Ystad Fria Läroverk till nya lokaler.

De nya lokalerna är belägna endast 200 meter från nuvarande lokaler på regementsområdet och kommer att genomgå en totalrenovering för att anpassas till skolans behov.

– Det känns fantastiskt att ha det här avtalet på plats även om vi flyttar först nästa sommar, säger Linda Glasnovic, rektor Ystad Fria Läroverk.

Den nya skolbyggnaden kommer att byggas om från grunden med bland annat helt ny planlösning. Skolans nya lokaler kommer, när de väl är färdiga att vara välplanerade och utformade efter verksamheten. De kommer erbjuda eleverna stora, luftiga och ljusa klassrum, samt fina elev- och rastytor. Flytten innebär också att alla skolans program kommer att samlas under ett och samma tak, vilket främjar en mer integrerad skolmiljö och en ännu högre kvalitet.

– Vi är glada över att kunna meddela denna flytt. Våra nya lokaler kommer att ge ännu bättre förutsättningar för våra elever att lyckas med både studier och träning, vilket är kärnan i vårt skolkoncept. Det känns otroligt roligt att vi hittat en så bra lösning med fina, verksamhetsanpassade lokaler, säger Linda Glasnovic, rektor Ystad Fria Läroverk.

I samband med flytten kommer även en ny extern matsal iordningsställas för eleverna på Ystad Fria Läroverk.

– Med den här flytten kan vi stärka vår vision om att kombinera hög akademisk standard med träning, och erbjuda en ännu bättre utbildningsmiljö för våra elever, säger Linda.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>