Tre stjärnor tilldelade Lärande Grundskola Skapa i Sveriges Offentliga Måltider!
Hem OM SKOLAN Tre stjärnor tilldelade Lärande Grundskola Skapa i Sveriges Offentliga Måltider!

Tre stjärnor tilldelade Lärande Grundskola Skapa i Sveriges Offentliga Måltider!

Publicerat av: Redaktionen

Lärande Grundskola Skapa har nyligen tilldelats tre stjärnor i kategorin Årets Skolkök!

Den prestigefyllda utmärkelsen, som delas ut inom ramen för Sveriges Offentliga Måltider, bekräftar det fantastiska arbete som köksteamet på skolan gör för att sätta kvalitet, hållbarhet och hälsa i centrum för varje måltid.

Hållbara måltider spelar en viktig roll i elevernas hälsa och skolans ansvar för en bättre framtid. Genom att erbjuda näringsrika och miljövänliga måltider kan skolköket bidra till både elevernas välmående och en hållbar utveckling och framtid. På Lärande Grundskola Skapa är hållbarhet en central del av måltidsarbetet, vilket också har lett till att skolan uppmärksammats nationellt.

Två nomineringar i olika kategorier under hösten

Tre stjärnor tilldelade Lärande Grundskola Skapa i Sveriges Offentliga Måltider!Lärande Grundskola Skapa nominerades under hösten inom två kategorier – Årets Skolkök och Årets Hållbara Offentliga Restaurang – i White Guides tävling, Sveriges Offentliga Måltider. Nu kan vi glädjande berätta att skolan fått den högsta utmärkelsen inom kategorin – Årets Skolkök!

I motiveringen går det att läsa:

– Tre stjärnor är den högsta nivån och delas ut till ett fåtal kök i Sverige som uppvisar en extraordinärt hög och jämn kvalitet på måltiderna.

Egen odling på skolan och mat från grunden

På Lärande Grundskola Skapa odlas egna grönsaker och örter och all mat tillagas från grunden av ett dedikerat team. Rektor Fredrik Plahn betonar hur skolans måltider bidrar till en hållbar framtid:
– Vi serverar mat som är varierad, näringsrik och tillagad från grunden för att stödja våra elevers hälsa och bidra till ett hållbart samhälle.

Kökschef Daniél Kallonas sammanfattar skolköksfilosofin väldigt väl:
– Vi är skolrestaurangen som verkar för hälsa och en hållbar utveckling!

Minskat matsvinn

Genom att laga maten på plats, minskar också matsvinnet eftersom rester från dagen återanvänds till nya måltider i stället för att slängas.

– Vi är otroligt stolta över Lärande Grundskola Skapa och hela köksteamet för deras fantastiska engagemang och hängivna arbete med att skapa måltider som både inspirerar och gör skillnad varje dag, säger Andreas Gydingsgård, VD för Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB.

Deltagande i teamet till vinsten är: Daniél Kallonas, Kökschef, Eleonore Bleckert, Köksassistent samt Ulrica Andén, Köksbiträde och Kholut Shamoun, Köksbiträde 🏆.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>