Acronis bygger skola i Kenya: Digital kompetens ska gynna hela världen
Hem UTBILDNING Acronis bygger skola i Kenya: Digital kompetens ska gynna hela världen

Acronis bygger skola i Kenya: Digital kompetens ska gynna hela världen

Publicerat av: Redaktionen

Acronis Cyber Foundation Program bygger tillsammans med sina partner Gridheart och Core Health and Wealth International en ny skola i Kenya.

Som en del av ett gemensamt mål att sprida modern utbildning och hälsosamma inlärningsmiljöer till barn över hela världen.

Som stor internationell aktör inom IT-säkerhet har Acronis enorm kunskap och insikt i digitala färdigheter. Därför har Acronis också ett ansvar att dela med sig av kunskaper och värna om utvecklingen av digital kompetens – inte bara för det egna samhället utan också för de delar av världen som befinner sig långt från den digitala utvecklingen.

Friends Secondary School Kibisi ligger i Mbakalo i Kenya och har 1 200 elever. Skolan saknar viktiga faciliteter, bland annat en samlingslokal, ett bibliotek och inte minst datorutrustning. Större sammankomster och föräldramöten hålls ofta utomhus, vilket inte är optimalt vid alla väderförhållanden. Yngre generationer får inte samma digitala färdigheter som andra barn runt om i världen får i mycket tidig ålder. Den klyftan i det digitala lärandet vill Acronis och företagets samarbetspartner göra allt för att minska.

Digital utbildning i fokus

”Digital utbildning är helt avgörande eftersom den kopplar samman eleverna med resten av världen. Partnerskapet mellan Gridheart och Acronis öppnar också för nya digitala färdigheter som kommer att gynna Namboko-gemenskapen i generationer. Tack!” säger Cleophas Chesoli, grundare och VD, Core Health and Wealth International, NGO i Kenya.

Och när man är flera som går samman kan man föra fram en viktig agenda, därför betonar Acronis vikten av att välja likasinnade partner som också vill sätta sin prägel på agendan.

-”Som internationellt företag har vi en enorm kunskap och ett ansvar att utrusta barn och ungdomar med de bästa digitala färdigheterna, så att vi tillsammans kan skapa en bättre framtid. Vi är enormt glada över att kunna samarbeta med Gridheart, som är en av våra långvariga affärspartner och initiativtagare till sådana här satsningar. Det gör vårt samarbete ännu mer meningsfullt att bygga skolor till förmån för samhällen, barn och vuxna i Kenya”, säger Mikael Johansson, Regional Sales Director Nordic på Acronis.

Acronis bygger skola i Kenya: Digital kompetens ska gynna hela världenAtt förändra barns, ungas och vuxnas livsvillkor är ett självklart och givande syfte som få företag kan tacka nej till när möjligheten att göra skillnad dyker upp.

-”Vi är helt övertygade om att utbildning är nyckeln för barn, inte bara i Kenya utan över hela världen. Rätt kunskaper kan rädda dem från ett liv i fattigdom. Att påbörja ett samarbete med Acronis och Acronis Cyber Foundation Program var ett väldigt enkelt beslut eftersom vi alla tror på den positiva effekten av förändring på gräsrotsnivå”, tillägger Carl Hagström, VD för Gridheart.

Tillsammans kommer de tre organisationerna att följa utvecklingen av projektet i Kenya och kanske till och med utöka nätverket för att lägga ribban ännu högre för mer utbildning i området.

 

Om Acronis Cyber Foundation Program

Acronis Cyber Foundation Program är ett av IT-företaget Acronis corporate social responsibility-projekt. För att genomföra våra filantropiska initiativ arbetar vi med ett brett nätverk av ideella organisationer och myndigheter.

Acronis anställdas, partners och vänners dedikerade arbete gör projekten möjliga, både organisatoriskt och ekonomiskt.

Sedan starten av programmet 2018 har vi haft ett starkt fokus på utbildning. Vi arbetar för att skapa skolor (genomförs tillsammans med Groundbreaker), IT-kompetensutbildning (i samarbete med Yellow Ribbon Fund, IMDA och Integres) och andra pedagogiska och humanitära initiativ för både barn och vuxna.

Om Gridheart

Gridheart är en ledande leverantör av molnbaserade MSP-lösningar i Norden. I den digitala tidsåldern där IT-säkerhet är helt avgörande erbjuder Gridheart säkerhetslösningar i världsklass. Vi är specialiserade på molntjänster som skyddar digitala tillgångar i ett föränderligt IT-säkerhetslandskap där nya cyberhot ständigt dyker upp.

Om Core Health and Wealth International

Core Health and Wealth International (CHWI) är en icke-statlig organisation som arbetar med landsbygdssamhällen och låginkomsttagare i städer för att förbättra socioekonomisk välfärd genom att kapacitetsbygga entreprenörsinitiativ, ge tillgång till utbildning och skapa sysselsättning och kompetensutveckling.

Om Acronis

Acronis förenar dataskydd och cybersäkerhet för att leverera integrerat, automatiserat cyberskydd som hanterar SAPAS-utmaningarna (Safety, Accessibility, Privacy, Authenticity, Security) i den moderna digitala världen. Genom flexibla implementeringsmodeller som passar kraven från tjänsteleverantörer och IT-proffs ger Acronis överlägset cyberskydd för data, applikationer och system med innovativa nästa generations antivirus-, säkerhetskopierings-, katastrofåterställnings- och endpointskyddshanteringslösningar som bygger på AI. Med avancerat skydd mot skadlig kod baserat på toppmodern AI och blockchain-baserad dataautentiseringsteknik skyddar Acronis alla miljöer – från moln till hybrid till fysiska platser – till en låg och förutsägbar kostnad.

Acronis är ett schweiziskt företag grundat i Singapore. Efter mer än två innovativa decennier har Acronis nu över 1800 anställda på 45 platser. Acronis Cyber Protect finns på 26 språk i över 150 länder och används av mer än 20 000 tjänsteleverantörer för att skydda över 750 000 företag.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>