Bibliotekets digitala lärcenter Digidel kommer tillbaka
Hem EFTER PLUGGET Bibliotekets digitala lärcenter Digidel kommer tillbaka

Bibliotekets digitala lärcenter Digidel kommer tillbaka

Publicerat av: Redaktionen

Glädjande nyhet för kommunens invånare – Digidel startar åter upp på biblioteken i Kristianstad.

Efter att ha varit vilande under 2023 startar bibliotekens digitala lärcenter Digidel upp sin verksamhet på nytt.

Verksamheten kommer att bedrivas i något mindre skala än tidigare men med fortsatt fokus på att stärka invånarnas digitala kompetens och motverka digitalt utanförskap.

Helena Andersson, digital samordnare på biblioteken i Kristianstad:

-Det känns både viktigt och roligt att återigen kunna erbjuda våra invånare handledning i digitala frågor, något som vi vet är starkt efterfrågat.

Magdalena Jeppson, bibliotekschef, fyller i:

Och med tanke på hur snabbt vår omvärld digitaliseras är det också ett steg i helt rätt riktning att Digidel blir en del av bibliotekens ordinarie verksamhet.

Bibliotekets digitala lärcenter Digidel kommer tillbaka

På Digidels teknik drop-in kan besökaren exempelvis få hjälp med att hantera sin mobiltelefon eller surfplatta, använda sociala medier, ringa videosamtal, skriva ut och scanna dokument, hantera digitala filer, söka information på internet med mera.

Digidel kommer under våren att erbjuda teknik drop-in på stadsbiblioteket, bokningsbara handledningstider samt ett antal barn- och ungdomsprogram (bl. a inom After School verksamheten).

Vårens första teknik drop-in på stadsbiblioteket är nu på fredag 1 mars, kl 10.00 – 11.00. Hit kan du komma för att exempelvis få hjälp med att:

  • hantera mobiltelefon och surfplatta
  • ladda ner appar
  • skriva ut och skanna dokument
  • använda sociala medier
  • söka efter information på internet
  • hantera e-post och chatt
  • ringa videosamtal
  • skapa och hantera digitala filer
  • läsa e-böcker och digitala tidningar

Framöver hittar du alla Digidels programpunkter på www.snokabibliotek.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>