Här är Dalarnas nya popkonsulent
Hem ANNONS Dalarnas nya popkonsulent

Dalarnas nya popkonsulent

Publicerat av: Redaktionen

Idag gör Dalarnas nya popkonsulent sin första dag på jobbet.

Johan Berg ska jobba med att finkamma länets musikkarta, hitta guldkornen och skapa bästa tänkbara förutsättningar för unga musiker att utvecklas.

Uppgiften är att vara Dalapops ögon och öron ute i länet för att fånga upp bygga nätverk med nya unga talanger. Nu gör Johan Berg sig redo att kliva i rollen som popkonsulent.

”Det ska bli riktigt kul att få jobba med och hjälpa alla Dalarnas nya band och artister att ta sig framåt. Jag hoppas kunna upptäcka nya musiker och kunna få dem att utvecklas ordentligt. Musik är ju värdens roligaste grej så jag är peppad på att få komma in i musikbranschen ännu mer”, säger Johan Berg.

Dalapop är ett resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna. De stöttar och hjälper artister, band, producenter, arrangörer och andra inom musikbranschen. Under många år har verksamheten utgjorts av två verksamhetsledare. I takt med att länet genererat allt fler och allt större musikexporter, har tiden inte räckt till för att jobba med gräsrotsverksamheten ute i länet. Här kommer den nya popkonsulenten som ett minst sagt välkommet tillskott.

”Rollen som popkonsulent innebär att finnas ute i länet och bygga nätverk och knyta kontakter med det stora unga musikliv som på allvar börjar etablera sig i länet. Där är jag övertygad om att vi har hittat rätt person i Johan eftersom han efter sina aktiva år som basist i bandet Xion, i kombination med att han besöker så mycket evenemang privat, redan har ett väl upparbetat nätverk i Dalarnas unga musikliv. Vi

Här är Dalarnas nya popkonsulent

Pelle Andersson, Johan Berg och Daniel Olsson.

ser verkligen fram emot att ha honom här på Dalapop”, säger verksamhetsledare Pelle Andersson.

 

Möjligheten att tillsätta en popkonsulent är möjlig tack vare stöd från Leksands Sparbanks Insatser för bygden, i kombination med bidrag från Sparbanksstiftelsen Dalarna.

”Vi har varit med under hela Dalapops resa och det har varit häftigt att se utvecklingen och vad de har fått att hända. Det känns som att Dalarnas musikscen har blommat ut extra mycket tack vare dem. Därför är det självklart för oss att även vara med när de nu tar nästa steg och satsar ännu mer på bredden. Att det dessutom är en satsning på länets unga går helt i linje med sparbankens värderingar”, säger Jonas Heimer, marknadschef på Leksands Sparbank.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>