Högskoleprovet 2024: Mattecentrums lösningsförslag och quiz ute nu
Hem UTBILDNING Högskoleprovet 2024: Mattecentrums lösningsförslag och quiz ute nu

Högskoleprovet 2024: Mattecentrums lösningsförslag och quiz ute nu

Publicerat av: Redaktionen

Den 13 april skrev 78 000 svenskar högskoleprovet.

Hälften av provet består av den kvantitativa matematikdelen.

Denna del testar kunskaper från grundskola till gymnasienivå (Matte 1, tidigare Matte A) och utgör hälften av den allmänbildning som krävs för högre utbildning.

Medan de språkliga delarna av högskoleprovet ofta får stort utrymme i media, vill Mattecentrum rikta strålkastarljuset mot matematikdelen och uppmana alla att utforska sina kunskaper genom Mattecentrums quiz.

Högskoleprovet 2024: Mattecentrums lösningsförslag och quiz ute nu”God kunskap i matematik är avgörande för framtiden, både för individen och samhället som helhet. Det handlar i grunden om att utveckla förmågan att lösa problem. Genom att snabbt presentera lösningar och erbjuda ett quiz vill vi lyfta fram vikten av matematik, och jag är stolt över vår förmåga att snabbt tillhandahålla detta. Ett stort tack till våra fantastiska mattecoacher”, säger Ellen Eriksson, generalsekreterare på Mattecentrum.

Är du nyfiken på hur många rätt du skulle ha haft på de kvantitativa delarna av Högskoleprovet? Ta då chansen att testa dina kunskaper genom Mattecentrums högskoleprovs-quiz.

Hitta lösningsförslag och testa dina kunskaper här.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>