Tempus förstärker sitt ledarskap i svensk edtech-bransch
Hem OM SKOLAN Tempus förstärker sitt ledarskap i svensk edtech-bransch

Tempus förstärker sitt ledarskap i svensk edtech-bransch

Publicerat av: Redaktionen

Vid årsmötet den 21 maj valdes Joel Hörnqvist, vd för Tempus Information Systems, till styrelseordförande för branschorganisationen Swedish Edtech Industry. 

– Jag är tacksam för förtroendet och ser fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen för att driva vår vision framåt, säger Joel.

Swedish Edtech Industry driver frågor för en kvalitativ digitalisering i det svenska utbildningssystemet. Organisationen bygger och utökar ett nationellt och internationellt nätverk för att stärka svensk edtech både på hemmaplan och på andra marknader.

Joel betonar vikten av digitalisering inom utbildning och dess potential att stödja livslångt lärande.

– Att använda sig av digitaliseringens möjligheter för livslångt lärande är en viktig uppgift, både professionellt och personligt. Vi står inför flera utmaningar i branschen, som att säkerställa jämlik tillgång till utbildningsteknologi och att hålla jämna steg med den snabba teknologiska utvecklingen, säger han.

Enligt Joel är samarbete nyckeln till framgång för edtech-branschen och där vill han dra sitt strå till stacken med sina kunskaper och erfarenheter.

Tempus förstärker sitt ledarskap i svensk edtech-bransch

Joel Hörnqvist VD Tempus

– Jag kan bara bocka och buga och se fram emot alla spännande utmaningar jag ska få sätta tänderna i tillsammans med vår kompetenta styrelse och organisation med vd Jannie Jeppesen i spetsen. Jag tror starkt på att vi som bransch genom samarbete och engagemang kan möta de utmaningar vi står inför. Vårt mål är att göra utbildning mer tillgänglig, effektiv och engagerande för alla och där är vi som starkast tillsammans, säger han.

På årsmötet tillsattes även en ny valberedning och två nya ledamöter i Paulin Larsen Berglöf, vd Whippy och Jakob Skogholm, vd ILT Education, valdes in.

Som vd för Tempus har Joel varit med i uppbyggnaden av företaget, vilket har resulterat i att Tempus etablerat sig med ett renommé som branschledande och som hela tiden arbetar för att förbättra utbildningsteknologin i Sverige.

Tempus planerar att fortsätta växa genom att både rekrytera nya medarbetare och vidareutveckla produkten.

– Vi har ett otroligt starkt team som utmärker sig både i kundrelationer och i utvecklingen av vårt system. Vi är Sveriges bästa system för närvaro- och resurshantering inom förskola och fritids, och vi strävar alltid efter att bli ännu bättre, säger Joel.

Tempus har varit verksamt sedan 2010 och används idag av över 100 kommuner och friskolor.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>