Inbjudan: Malmöelever ramar in ESC-festen
Hem EFTER PLUGGET Inbjudan: Malmöelever ramar in ESC-festen

Inbjudan: Malmöelever ramar in ESC-festen

Publicerat av: Redaktionen

Tre malmöskolor är inbjudna till VA SYDs Kretseum för att med fantasieggande spillmaterial skapa tre överdådiga fotoramar som ska pryda de tre ”hubbarna” under musikfesten i maj.

Hubbarna Malmö Live, Folkets park och Hyllie stationstorg ska få varsin iögonfallande fotoram inför Eurovision Song Contest.

Ramarna som är över två meter höga ska pyntas med spillmaterial i musikfestens färger och locka besökare från hela Europa att föreviga sig däri.

– Spill har så många fördelar. Dels sparar vi på jordens resurser genom att inte köpa nytt, dels ger det fler möjligheter och stimulerar kreativiteten på ett helt nytt sätt. Det är ett väldigt roligt uppdrag, säger Carin Hernqvist, verksamhetsledare på Kretseum.

Inbjudan: Malmöelever ramar in ESC-festenDe utvalda skolorna är Möllevångsskolan, Hyllievångsskolan och Österportskolan. En klass från varje skola kommer till VA SYDs Kretseum och för att färdigställa var sin ram. Spillmaterialet kommer från lokala verksamheter och industrier och endast elevernas fantasi sätter gränserna för resultatet. Men temat är tydligt: FEST!

Utöver dessa kommer ytterligare en ram skapas gemensamt av alla besökare som kommer till Kretseum på studiebesök under april.

Välkommen att besöka Kretseum under den kreativa skaparprocessen!

Var: Kretseum, Arenagatan2 i Malmö, vid foten av Hyllie vattentorn

När: Torsdag 4 april kl 10

Kontakt: VA SYD Presstelefon 0738-530360

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>