Inbjudan till lunchwebbinarium om skolors nya brottsförebyggande ansvar
Hem PEDAGOGSNACK Inbjudan till lunchwebbinarium om skolors nya brottsförebyggande ansvar

Inbjudan till lunchwebbinarium om skolors nya brottsförebyggande ansvar

Publicerat av: Redaktionen

Stiftelsen Tryggare Sverige bjuder in till lunchwebbinarium om Skolsäkerhetsutredningen och det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i skolan.

I ett delbetänkande av Skolsäkerhetsutredningen som nyligen redovisades föreslås att skolor ska få ett brottsförebyggande ansvar.

Det innebär att skolor bland annat åläggs att arbeta mer systematiskt med lägesbilder, åtgärdsplaner och uppföljningar. I delbetänkandet lyfts Tryggare Skola som ett relevant metodstöd för det kunskapsbaserade brottsförebyggande arbetet.

Som den vanligaste brottsplatsen för barn och unga är skolan en viktig arena för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Mot bakgrund av detta har Stiftelsen Tryggare Sverige, tillsammans med Länsstyrelsen i Blekinge, tagit fram det utvärderade verktyget Tryggare Skola som är fritt tillgängligt för skolor och huvudmän att använda. Verktyget syftar till att samla relevant kunskap och underlätta för kommuner och huvudmän att bedriva ett systematiskt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.

Inbjudan till lunchwebbinarium om skolors nya brottsförebyggande ansvarVid lunchwebbinariet medverkar kriminologen Matilda Wewel (Stiftelsen Tryggare Sverige) och brottsförebyggande samordnaren Anen Makboul (Haninge kommun) som berättar om hur skolor och huvudmän kan arbeta med lägesbilder, åtgärdsplaner och uppföljningar i praktiken.

Anmälan är obligatorisk. Använd dig av nedanstående länk för att anmäla ditt deltagande.

DATUM: Fredag 19 april
TID: 12.00-12.45
PLATS: Digitalt
MEDVERKANDE: Kriminolog Matilda Wewel (Stiftelsen Tryggare Sverige), brottsförebyggande samordnare Anen Makboul (Haninge kommun)
ANMÄLAN: Via formulär

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>