Inga lärare behövs när framgångsrik plattform utbildar techtalanger
Hem UTBILDNING Inga lärare behövs när framgångsrik plattform utbildar techtalanger

Inga lärare behövs när framgångsrik plattform utbildar techtalanger

Publicerat av: Redaktionen

grit:lab är en banbrytande techutbildning som lanserats på Åland och som utmanar traditionella lärandemetoder.

Med ett 24-månaders program som är 100% projektbaserat, erbjuder grit:lab en lärarfri utbildningsmiljö där de studerande lär sig programmering genom praktiskt arbete, samarbete och kreativ problemlösning.

Nytt mindset och livslångt lärande: 100% praktiskt och projektbaserat

grit:lab utmärker sig genom sitt engagemang för att erbjuda en helt praktisk och projektbaserad utbildning. De studerande lär sig programmeringsspråk och olika teknologier genom nära samarbete med sina studiekompisar, och lär sig av både framgångar och misslyckanden.

– Denna metod uppmuntrar till nyfikenhet, självledarskap, uthållighet, kommunikation och samarbete. Metoden främjar även kritiskt tänkande och livslångt lärande, säger Anna-Lena Svenblad, Director för grit:lab.

Utmanar det traditionella

grit:lab är en av de första skolorna i Norden som driver en så kallad ‘peer-to-peer learning’ modell men konceptet är redan väletablerat i många länder globalt. Den pedagogiska plattformen har grundats av fransmannen Nicolas Sadirac som anser sig vara en pionjär inom det han kallar aktivt lärande.

– Programmet avstår från traditionella lärare och föråldrade läroplaner. Istället förbereds de som studerar för det verkliga arbetslivet genom att tillsammans lösa problem och utmaningar på en plattform (01 Edu) där de får hands-on erfarenheter, säger Nicolas Sadirac, 01 Edu.

En gamified lärandeupplevelse

Lärandeprocessen på grit:lab är inspirerad av spel, med nivåer, poäng och en övergripande ‘gamifierad’ upplevelse. Detta gör det möjligt för de studerande att se sin utveckling i realtid och förbättra sin inlärning på ett engagerande och interaktivt sätt.

Inkluderande tech-kluster i inspirerande omgivning

grit:lab är beläget på Åland och omges av lugna och natursköna miljöer som inspirerar och möjliggör fokus. Campus är utrustat med högteknologiska faciliteter och lockar idag ansökanden från 70 olika länder runt om i världen till Åland. På Åland finns ett växande tech-kluster där de studerande välkomnas att samverka och aktivt bidra till tillväxt och utveckling.

Inga lärare behövs när framgångsrik plattform utbildar techtalangerInternationell utbildning – Öppen för alla

grit:lab är öppet för alla som är minst 18 år gamla och har en vilja att växa och utmana sig själva. Många av de studerande har helt bytt bana när de påbörjat sina studier på grit:lab. Medelåldern bland de studerande är 30 år. Inga förkunskaper inom kodning krävs för att ansöka men ett intresse för tech och en vilja att lära sig något nytt för att framtidssäkra sin karriär.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>