Björknäsgymnasiet auktoriserat nu för International Baccalaureate Diploma Programme
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Björknäsgymnasiet auktoriserat nu för International Baccalaureate Diploma Programme

Björknäsgymnasiet auktoriserat nu för International Baccalaureate Diploma Programme

Publicerat av: Redaktionen

Björknäsgymnasiet i Boden är nu auktoriserat för att erbjuda International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP).

Denna auktorisering innebär att gymnasieskolan i Boden erbjuder en internationell standard för en global utbildning.

International Baccalaureate Diploma Programme är erkänt över hela världen för sin rigorösa och omfattande läroplan som främjar akademisk excellens, interkulturell förståelse och personlig utveckling. Genom att erbjuda IBDP på Björknäsgymnasiet ges eleverna möjlighet att utveckla djupa kunskaper, kritiskt tänkande och entreprenöriella färdigheter som är avgörande för att lyckas både i akademiska studier på universitet och i framtida karriärer.

– Vi är övertygade om att denna prestigefyllda auktorisering kommer att berika lärandeupplevelsen för våra elever. En examen från IBDP öppnar dörrar till nya möjligheter nationellt som internationellt, säger Nina Berggren, diploma programme coordinator, som ser fram emot att välkomna både nya och befintliga elever till International Baccalaureate Diploma Programme på Björknäsgymnasiet.

Mot bakgrund av det ökande antalet internationella familjer som flyttar till Boden, finns sedan tidigare International School of Boden med ett internationellt utbildningsprogram, internationellt utbildade och erfarna lärare och en läroplan som är överförbar och erkänd internationellt.

Björknäsgymnasiet erbjuder från och med pågående läsår ett internationellt förberedande program på gymnasienivå. Intresset har varit stort och utbildningen mycket uppskattad. Från och med kommande hösttermin finns nu möjlighet att söka till det officiella International Baccalaureate Diploma Programme. I dagsläget finns utrymme för upp till 24 platser.

Björknäsgymnasiet auktoriserat nu för International Baccalaureate Diploma Programme

Prestigefylld internationell auktorisering på Björknösgymnasiet i Boden. Foto: KOMM/Bodens kommun

International Baccalaureate är en icke-vinstdrivande organisation som grundades i Geneve, Schweiz 1968 med syftet skapa en internationell utbildningsstandard som ger tillgång till universitet över hela världen.

På International School of Boden är engelska det huvudsakliga språket och alla ämnen undervisas på engelska enligt en läroplan som är överförbar internationellt. I vanliga svenska skolor som kallar sig internationella får maximalt 50% av undervisningen bedrivas på engelska.

International School of Boden erbjuder också förskola och grundskola, vilket möjliggör internationell undervisning från tre till 19 år i Boden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>