Hem NYHETER 17 studenter får SI-stipendium

17 studenter får SI-stipendium

Publicerat av: Redaktionen

17 internationella studenter som börjar sina studier vid Högskolan Väst i höst har tilldelats det prestigefyllda stipendiet SI Scholarship for Global Professionals.

Årets konkurrens om att få SI-stipendiet var stenhård, med över 8000 ansökningar inkomna till Svenska institutet för läsåret 2024/2025.

Av de 357 internationella studenterna som faktiskt tilldelades ett stipendium, kommer 17 av dem att läsa ett mastersprogram vid Högskolan Väst i Trollhättan.

17 studenter får SI-stipendium 3– Detta visar tydligt att Högskolan Väst erbjuder högkvalitativa utbildningar inom ett brett spektrum av ämnen, så som samhällsvetenskap, informatik, AI och teknik, säger Tomas Bengtsson, ansvarig för den internationella studentrekryteringen vid Högskolan Väst.

Stipendiaterna väljs ut utifrån deras akademiska prestationer, professionella erfarenheter och ledarskapspotential samt deras förmåga att bidra till hållbar utveckling. Och när de anländer till Trollhättan i höst, kommer de 17 stipendiaterna att berika både klassrummen, och Högskolan Väst i stort, med sina många olika erfarenheter och perspektiv.

– Vi ser verkligen fram emot att välkomna våra stipendiater, och alla internationella studenter, till Sverige och till Trollhättan i slutet av augusti! avslutar Tomas Bengtsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>