Högskolan Väst värd för prestigefylld forskningskonferens i informatik
Hem FORSKNING Högskolan Väst värd för prestigefylld forskningskonferens i informatik

Högskolan Väst värd för prestigefylld forskningskonferens i informatik

Publicerat av: Redaktionen

En viktig del för att sprida och dela forskning för en högskola eller ett universitet är att anordna forskningskonferenser där forskare och verksamhetsföreträdare möts inom ett specifikt ämne.

Högskolan Väst kommer därför att vara värd för den internationella informatikkonferensen DESRIST2024 den 3-5 juni då cirka 100 deltagare från hela världen beräknas delta på plats i Trollhättan.

– Det är en mycket väletablerad konferens inom informatik. Konferensen brukar i regel hållas i USA vartannat år, och i ett annat land vartannat år. Så att få arrangera denna stora konferens på Högskolan Väst i Trollhättan, Sverige, känns som en riktig fjäder i hatten för högskolan och staden, säger Amir Haj-Bolouri, docent i informatik på Högskolan Väst och ansvarig för konferensen tillsammans med Matti Rossi från Aalto University i Finland.

Högskolan Väst värd för prestigefylld forskningskonferens i informatikI huvudsak vänder sig konferensen till forskare inom informatik men också även industriaktörer som arbetar i gränssnittet mellan ny innovativ informationsteknik, arbete och design. Temat för årets upplaga av International Conference on Design Science Research in Information Systems and Technology (DESRIST) är Design Science Research for a Resilient Future.

Världen har genomgått en snabb utveckling av teknisk innovation under de senaste decennierna.

Konsensus råder kring att vårt nuvarande sätt att leva och interagera med människor, organisationer och samhälle, är starkt påverkade av konsekvenserna av digital teknik.

– Temat på årets konferens handlar därför om hur kunskapsutveckling och innovativ digital teknik kan hjälpa oss att utveckla förmågor och färdigheter för att skapa en motståndskraftig framtid. Konferensen skapar tillfälle för forskare att tillsammans med representanter från industrin diskutera frågorna på ett internationellt plan, säger Amir Haj-Bolouri.

Fyra huvudtalare

Fyra huvudtalare finns inbokade och det är dels två från akademin: Sandeep Purao, Professor of Computer Information Systems, Bentley University, USA och Mikael Wiberg, Professor of Informatics, Umeå University, Sweden. Det är också två huvudtalare från industrin och det är Freddy Lund och Christian Döbeln från Tenstar Simulations.

– Konferensen är viktigt för att signalera vår forskningsprofil och kapacitet till att värda konferenser av denna kaliber. Personligen känns det extra bra att få ansvara då jag funnits på högskolan sedan 2006. Då påbörjade jag min kandidatutbildning och har sedan dess gjort min resa fram till nuvarande docentur i informatik. Sen skadar det ju inte att det är 10-års jubileum för mig på DESRIST, det känns extra bra, avslutar Amir Haj-Bolouri.

Anmälan till konferensen öppnar den 1 mars.

Till konferenssidan där det också finns kontaktuppgifter

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>