Barnfonden och ChildFund Zambia inleder samarbete med Emerging Cooking Solutions
Hem REPORTAGE Barnfonden och ChildFund Zambia i samarbete med Emerging Cooking Solutions

Barnfonden och ChildFund Zambia i samarbete med Emerging Cooking Solutions

Publicerat av: Redaktionen

Det nya samarbetet kommer att erbjuda företag en innovativ produkt som kombinerar ett aktivt CSR-arbete med klimatkompensation.

I ett kommande samarbete mellan barnrättsorganisationen Barnfonden, deras samarbetspartner ChildFund Zambia och det svenska innovationsföretaget Emerging Cooking Solutions erbjuds företag en unik lösning där de, genom en månatlig summa, kan klimatkompensera sin verksamhet, samtidigt som de ser till att familjer i Zambia får tillgång till klimatsmarta spisar.

– Vi är verkligen entusiastiska över det här projektet och den potential som det har att förändra livet för barn och deras familjer, säger Simba Machingaidze, landschef för ChildFund Zambia.

Utöver klimatkompensering bidrar lösningen till att främja familjernas diversifiering inom jordbruk och köksträdgårdar genom Barnfondens arbete med att introducera nya grödor, boskap och resistenta jordbruksmetoder. Det kommer i sin tur att förbättra barns hälsa, öka motståndskraften mot klimatförändringar, förbättra produktiviteten och bidra till att minska näringsbrist.

Barnfonden och ChildFund Zambia inleder samarbete med Emerging Cooking Solutions

En familj i Zambia med den klimatsmarta pelletsdrivna spisen SupaMoto.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda företag en unik helhetsprodukt som stärker både deras klimat- och CSR-arbete, säger Johan Brattström, chef för Finansiering och engagemang på Barnfonden.

De energieffektiva spisarna SupaMoto, som tillverkas av Emerging Cooking Solutions och drivs av pellets, sparar både hushållsresurser, minskar luftföroreningar inomhus, skapar säkrare matlagningsmiljöer, ger förbättrade näringsmöjligheter och bidrar till miljömässig hållbarhet.

– Med denna innovativa digitala produkt och detta spännande samarbete med Barnfonden hoppas vi kunna ge många fler familjer i Zambia tillgång till modern och ren inomhusmiljö, och stoppa den snabba skövlingen av urskog för tillverkning av träkol för matlagning, säger Mattias Ohlson, CEO på Emerging Cooking Solutions.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>