Dags att söka sommarens feriejobb
Hem KOMMUNER Dags att söka sommarens feriejobb 2024

Dags att söka sommarens feriejobb 2024

Publicerat av: Redaktionen

Alla ungdomar som är födda 2007 och är folkbokförda i Umeå kommun kan söka feriejobb 2024.

Ansökningsperioden pågår 11 mars till 1 april och ansökan görs via kommunens webbplats.

Det kommunala sommarjobbet är för många en första kontakt med arbetslivet och en bra erfarenhet att ta med sig senare i livet. Ett kommunalt sommarjobb innebär att man arbetar sex timmar om dagen under en tre veckors period. Ungdomarna kan välja mellan tre olika perioder.

Dags att söka sommarens feriejobb

Dags att söka sommarens feriejobb 2024

Förra året hade cirka 700 ungdomar kommunalt sommarjobb inom en rad olika områden. Aktuella valalternativ finns i ansökningsformuläret. Lönen är 62 kr/timme inklusive semesterersättning. De som väljer att jobba inom äldreomsorgen, daglig verksamhet och omsorgen inom socialtjänstens olika boenden tjänar 72 kr/timme inklusive semesterersättning.

Ferieskolan är en bra chans att komplettera sina betyg. Det är inget ungdomarna kan söka till, men det ger de som behöver det en extra möjlighet.

Erbjudande om deltagande i Ferieskola som alternativ till kommunalt sommarjobb är ett nära samarbete mellan gymnasieskolorna och arbetsmarknads- och integrationsavdelningen.

Ansökan görs på www.umea.se/ferieprao

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>