Elina ska sprida kunskap och självförtroende i bygden
Hem PEDAGOGSNACK Elina ska sprida kunskap och självförtroende i bygden

Elina ska sprida kunskap och självförtroende i bygden

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringen skapar ständigt nya möjligheter, samtidigt som det digitala utanförskapet växer, nu ska sprida för de som inte hänger med.

Dessutom gör den nya digitala ekonomiska arenan att bedrägerierna ökat lavinartat de senaste åren. Lösningen? En satsning på kunskap och självförtroende.

Digitalt utanförskap och bedrägerier är två samhällsproblem som seglat högt upp på agendan de senaste åren. På Leksands Sparbank märks utvecklingen tydligt i mötet med både kunder och samarbetspartners som vittnar om den ökande problematiken.

Elina ska sprida kunskap och självförtroende i bygden

Elina Sandin

”Vi har alltid jobbat aktivt med de här frågorna, men vill göra ännu mer. Därför kommer vi att börja med utbildningsträffar på sparbanken dit alla som vill kan komma för att ställa sina frågor om digital ekonomi och få guidning till olika digitala verktyg och tjänster. Vi tror stenhårt på att kunskap och självförtroende är otroligt viktiga delar i det förebyggande arbetet”, säger Elina Sandin.

Sedan i våras är hon anställd på sparbanken för att jobba specifikt med de här frågorna, bland annat genom att initiera olika typer av aktiviteter och insatser. Tjänsten är en del i sparbankens satsning på förebyggande och utbildande arbete. För det finns ett stort behov av vägledning och stöd.

”Vi får allt fler förfrågningar om att komma ut och prata om bedrägerier och digital säkerhet, både från föreningar, företag, privatpersoner och kommuner. Det märks att många är osäkra på hur man ska bete sig och hantera det nya digitala landskapet. Många är rädda för att bli lurade eller förlora pengar, vilket resulterar i att man kanske helt väljer bort digitala lösningar som – rätt och säkert använda – hade kunnat underlätta vardagen avsevärt. Där behövs kunskapen som i sin tur ger självförtroendet.”

En av de aktiviteter Elina Sandin jobbar med är de öppna kunskapsträffarna ”Träffa sparbanken”. Den första anordnas i Leksand onsdag 22 maj och alla som har frågor eller vill få vägledning inom digital ekonomi är välkomna. Tanken är att den här typen av träffar med öppet hus-upplägg ska bli återkommande på sparbankens kontor, tillsammans med föreläsningar ute hos organisationer, företag och föreningar.

”Den digitala världen och bankens tjänster är en högst aktuell fråga för att alla ska få tillgång till en säker och digital ekonomi. De nya digitala möjligheterna är så stora och för så mycket gott med sig. Där vill vi på sparbanken vara med och se till att alla kan känna sig trygga att använda dem på bästa och säkrast möjliga sätt. Min förhoppning är att vi med våra träffar och föreläsningar ska ta viktiga steg i den riktningen”, avslutar Elina Sandin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>