Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Satsar på mångkulturell musik och kostnadsfri dans

Satsar på mångkulturell musik och kostnadsfri dans

Publicerat av: Redaktionen

Kristinehamns kommun har blivit beviljade bidrag för drygt 840 000 kronor från Statens kulturråd. Satsar nu på musik och dans.

En del av medlen kommer att gå till att utveckla kulturskolans kompetens inom ‘’världsmusik’’.

  • Vi är så glada för att fått statsbidrag för att bredda vår kompetens i fler genrer. Nu kan vi fördjupa oss i folkmusik som inte härstammar från den västeuropeiska kulturen. Vår förhoppning är att det ska öppna upp dörrar för fler att ta del av våra ämnen, säger verksamhetschef Louise Östman.

Satsar på mångkulturell musik och kostnadsfri dans 3För att göra kultur ännu mer tillgänglig kommer en del av pengarna också att finansiera kostnadsfri dansundervisning för mellanstadiet i Björneborg.

  • Vi kommer att kunna erbjuda dans för mellanstadieelever i Björneborg, där vi, precis som i vår öppna konstverkstad, har arbetat aktivt med att sänka trösklarna till kulturskolan – bland annat genom att erbjuda kostnadsfri undervisning utan krav på föranmälan, fortsätter Louise Östman.

Filmläger och stöd till Skapande skola

Nästan 125 000 kronor är avsatta för ett samarbete med Sunne kulturskola inom ämnet film, vilket kommer att resultera i ett gemensamt filmläger sommaren 2025.

Även grundskolan får statsbidrag i form av bidraget Skapande skola. En dryg halv miljon kronor kommer att gå till kulturgarantin som riktar sig till elever från förskoleklass till och med årskurs 9.

Statens kulturrådet är en statlig myndighet som verkar för att främja och stödja kultur i Sverige. Ett av Kulturrådets uppdrag är att fördela bidrag till olika kulturprojekt och kulturverksamheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>