Extra resurser till krisstödjande och konflikthanterande arbete för barn och ungdomar
Hem KOMMUNER Extra resurser till krisstödjande och konflikthanterande arbete för barn och ungdomar

Extra resurser till krisstödjande och konflikthanterande arbete för barn och ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

Under förra året beslutade kommunstyrelsen att tillskjuta 29 miljoner kronor till krisstödet och konflikthanteringen i Malmös skolor och fritidsgårdar under 2023 och 2024.

Beslutet fattades till följd av Hamas terrorattack i Israel och det israeliska motanfallet i Gaza.

Kommunstyrelsen har fattat beslut om att fortsätta det förstärkta stödet i staden förvaltningar. 18 miljoner kronor fördelas för att fortsätta arbetet med det krisstödjande och konflikthanterande arbetet med framför allt stadens barn och ungdomar i fokus.

Extra resurser till krisstödjande och konflikthanterande arbete för barn och ungdomarGrundskolenämnden tillförs 10 miljoner kronor, gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden med 5 miljoner kronor och fritidsnämnden med 3 miljoner kronor för att fortsätta arbetet med krisstödjande och konflikthanterande arbetet.

– Konflikter i omvärlden fortsätter att påverka Malmöbor och Malmö stads verksamheter. Det är därför av yttersta vikt att de nämnder som arbetar närmast barn och ungdomar har resurser för att ha utrymme att erbjuda stöttande funktioner, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Många barn och unga i Malmö har rötter i olika delar av världen som söndras av konflikter, terror och krig. Därför är det oerhört viktigt att vi nu tillsätter extra resurser till det konflikthanterande och krisstödjande arbetet bland stadens barn och unga. Alla har rätt att känna sig trygga i vår stad, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.

– Händelser i omvärlden påverkar även Malmö. Tyvärr finns behovet fortsatt att stärka upp insatserna för trygghet, inte minst i våra skolor och som stöd till lärare som möter barn och ofta behöver hantera svåra diskussioner, säger Stefana Hoti (MP), ledamot i kommunstyrelsen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>