Gleerups och Trelson i nytt samarbete
Hem TEKNIK Gleerups och Trelson i nytt samarbete

Gleerups och Trelson i nytt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Nu inleder Gleerups och Trelson ett samarbete som innebär att färdiga prov från Gleerups digitala läromedel finns tillgängliga i Trelson Assessment.

Dessutom finns möjligheten att använda Gleerups läromedel i låst läge med Trelson Focus.

I många av Gleerups digitala läromedel finns tillhörande prov. Genom det nya samarbetet länkas proven direkt till Trelson och kan användas av lärare som har tillgång till både Trelson och Gleerups digitala läromedel.

– Trelson har ett bra verktyg för att skapa, redigera och genomföra prov. Många lärare använder deras tjänster. Gleerups digitala läromedel har hög användning ute på skolorna, och vi vet att många uppskattar de färdiga prov som finns tillgängliga i läromedlen. Det här samarbetet känns väldigt roligt då det kommer ge ett stort mervärde och spara tid för lärare som använder båda tjänsterna, säger Marcus Ander, Gleerups.

– En annan fördel är att lärare själva kan redigera proven från Gleerups läromedel och dela med sina kollegor inne i Trelson, fortsätter Marcus.

Samarbetet mellan Trelson och Gleerups leder till att tillgängligheten för eleverna ökar:

Gleerups och Trelson i nytt samarbete– Genom att använda Trelson Assessment i kombination med Gleerups digitala läromedel blir hela processen för elevens lärande mer tillgänglig. Elever med till exempel dyslexi kan med hjälp av Trelson spela in sin röst och svara muntligt på provfrågor, vilket underlättar för både lärare och elever. Det är viktigt att alla elever ges förutsättningar att lyckas i skolan, säger Sara Bruun, produktspecialist hos Trelson.

Proven som är länkade till Trelson finns i flera ämnen för Gleerups digitala läromedel 4-9.

Just nu i engelska, samhällskunskap och biologi för hela 4-9 och dessutom i fysik och kemi för 7-9. Löpande kommer det att byggas ut med fler ämnen efterhand.

Minska elevernas digitala distraktion
Trelson Focus är en tjänst som hjälper lärare att minska elevernas digitala distraktion genom att blockera oönskade tjänster på datorn, så att eleverna kan fokusera på sitt lärande fullt ut.

– Den här funktionen blir en extra bonus för lärare som använder Gleerups digitala läromedel och Trelson och som vill att eleverna ska använda sitt läromedel i ett fokuserat läge fritt från distraktioner, säger Marcus.

– När lärare och elever använder Trelson behöver de inte välja mellan pärm eller skärm! De kan dra nytta av de digitala verktygens fördelar, men snabbt och enkelt låsa ute deras nackdelar, fastslår Sara.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>