Internationell konferens om hållbar utveckling i förskolan samlar sakkunniga i Kristianstad
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Internationell konferens om hållbar utveckling i förskolan samlar sakkunniga i Kristianstad

Internationell konferens om hållbar utveckling i förskolan samlar sakkunniga i Kristianstad

Publicerat av: Redaktionen

Forskare, lärare och beslutsfattare från hela Europa samlas den 24-26 april på Högskolan Kristianstad för OMEP European Conference and Assembly– Sustainability from the Start.

Det är en av de största konferenserna om barn i åldrarna 0-8 år och om utbildning för hållbar utveckling.

Svenska OMEP och Högskolan Kristianstad arrangerar konferensen på temat ”hållbarhet från början”.

Förutom presentationer av forsknings- och utvecklingsprojekt om utbildning för hållbar utveckling och digital kompetens i tidig ålder kommer det också att arrangeras studiebesök på svenska förskolor och hållbarhetsplatser. Konferensen lockar ca 250 deltagare, från 32 länder.

–Vi är mycket glada och stolta över att få vara värdar för konferensen i år, säger Susanne Thulin, biträdande professor i pedagogik på Högskolan Kristianstad och en av arrangörerna. Vi ser fram emot tre dagar av kunskapsutbyte och inspiration kring hur vi kan fortsätta arbeta med de här fundamentalt viktiga frågorna.

Internationell konferens om hållbar utveckling i förskolan samlar sakkunniga i KristianstadKonferensen inkluderar även en spridningskonferens för ett ERASMUS plusprojekt – utbytesprogram i EU-regi för bland annat utbildning och ungdomar –där den nya onlinekursen Hållbarhet från början presenteras. Kursen är tillgänglig genom ECE Academy-appen för personal i förskola och skola och erbjuds kostnadsfritt på engelska, franska, kroatiska, tjeckiska och svenska.

Om OMEP – World Organisation for Early Childhood Education

OMEP är en internationell, opolitisk organisation som grundades 1948 i syfte att arbeta för barn i åldrarna 0 – 8 år och med målsättningen att ge dem de bästa förutsättningar för en god uppväxt. OMEP står på barnens sida och arbetar med FN:s barnkonvention och FN:s globala mål för hållbar utveckling och finns idag i över 70 länder.

Se hela programmet för konferensen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>