Jämtlands Gymnasium Fyrvalla utsedd till Årets MBC-skola 2023
Hem NYHETER Jämtlands Gymnasium Fyrvalla utsedd till Årets MBC-skola 2023

Jämtlands Gymnasium Fyrvalla utsedd till Årets MBC-skola 2023

Publicerat av: Redaktionen

Motorbranschcollege har med stolthet utsett årets MBC-skola 2023.

Utmärkelsen tilldelas Jämtlands Gymnasium Fyrvalla i Östersund.

Denna utmärkelse är baserad på flera kriterier, bland annat en god lärarbehörighet, en mycket god elevnöjdhet och en lokal styrgrupp som ser till att utveckla utbildningen i den riktning branschen efterfrågar.

Utmärkelsen är ett erkännande av skolans strävan att ständigt utveckla sin fordonstekniska gymnasieutbildning. Den är också ett viktigt steg för Jämtlands Gymnasium Fyrvalla i att fortsätta förbättra och utveckla utbildningen och att bidra till tillväxten inom motorbranschen i Östersund och regionen.

– Vi är väldigt nöjda med att vi blir uppmärksammade! Detta visar att engagemang och hängivenhet från våra elever och lärare lönar sig. Vi är fast beslutna att fortsätta ligga i framkant både gällande teknikutveckling samt pedagogik/didaktik för att leverera en utbildning som förbereder våra elever för framgång som anställda inom motorbranschen, säger Kristina Hellström, rektor Jämtlands Gymnasium Fyrvalla.

Jämtlands Gymnasium Fyrvalla utsedd till Årets MBC-skola 2023

Jämtlands Gymnasium Fyrvalla har utsetts till årets MBC-skola 2023

– Jämtlands Gymnasium Fyrvalla har visat en god förmåga att utveckla branschspecifika kompetenser hos sina elever, samtidigt som de har arbetat nära företag inom motorbranschen för att säkerställa att utbildningen är relevant och aktuell. Deras insatser under 2023 har hjälpt till att utbilda kvalificerade elever som är redo att möta de tekniska utmaningar som motorbranschen står inför. De är en värdig vinnare av utmärkelsen årets MBC-skola 2023, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare Motorbranschcollege.

Motivering till utmärkelsen Årets MBC-skola 2023:

”Med en ständig framåtanda och ett mycket gott stöd från branschen är denna skola en värdig vinnare av utmärkelsen årets MBC-skola. Skolan har en stark närvaro på sociala medier, en god lärarbehörighet, en mycket god elevnöjdhet och en lokal styrgrupp som ser till att utveckla utbildningen i den riktning branschen efterfrågar. Maskiner, utrustning och lokaler är ändamålsenliga. Fordons- och Transportprogrammet arbetar med jämställdhet och mångfald för att visa att utbildningen är inkluderande. På jämtska vill vi säga: Grett dvs otroligt bra och stort grattis Jämtlands Gymnasium Fyrvalla i Östersund till utmärkelsen årets MBC-skola!”

Förutom äran mottar skolan 10 000 kronor som ska användas för att utveckla utbildningen ytterligare.

Motorbranschcollege är ett kvalitetsledningssystem med sex kriterier för fordonstekniska gymnasier. 29 skolor är certifierade. Bakom Motorbranschcollege står Transportföretagen och IF Metall.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>