Stina Sjögren tilldelas Hejapriset – en förebild för tjejer inom freeski
Hem EFTER PLUGGET Stina Sjögren tilldelas Hejapriset – en förebild för tjejer inom freeski

Stina Sjögren tilldelas Hejapriset – en förebild för tjejer inom freeski

Publicerat av: Redaktionen

Stina Sjögren tilldelas Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor för sina fina resultat och sitt engagemang som en förebild för tjejer inom freeski.

Prispengarna delar hon med Stockholmsklubben Norra Freeski för att bidra till föreningens barn- och ungdomsverksamhet.

Stina Sjögren har inte bara haft en fantastisk säsong i form av resultat, där hon under det sista stoppet av Swedish Slopestyle Tour (SST) säkrade totalsegern, utan har även med sin passion för freeski inspirerat unga tjejer inom sporten. För sin enastående säsong och sitt engagemang som en förebild för tjejer inom sporten belönades Stina Sjögren med Svensk Spels Hejapris på 10 000 kronor – hälften av prispengarna delar hon med sin hemmaklubb Norra Freeski för att bidra till föreningens barn- och ungdomsverksamhet.

– De är en sån öppen och stöttande klubb som verkligen omfamnar alla. Man känner sig välkommen, säger Stina Sjögren.

Norra Freeski håller till i Väsjöbacken i Stockholm och är en av de freeskiföreningarna i landet som har flest aktiva tjejer. Arbetet med att både bjuda in tjejer till sporten och sedan även hålla kvar dem är något som Stina Sjögren tycker är extra bra med klubben.

– Det känns som att de verkligen tar hand om och förvaltar tjejerna, så att de blir kvar och känner att det är kul att åka park. Jag hoppas att det kan inspirera andra föreningar, säger Stina Sjögren.

Stina Sjögren tilldelas Hejapriset – en förebild för tjejer inom freeski

Stina Sjögren tilldelades Svenska Spels Hejapris. Foto: Daniel Bernstål.

Pengarna som Norra Freeski får ta del av hoppas Stina Sjögren kan användas till att skapa bra förutsättningar för barnen och ungdomarna i klubben.

– Jag hoppas att de kan bidra till fler läger för klubbens ungdomar. Vi brukar ha ett läger på airbagen i Kläppen under hösten som ett försäsongsläger och sen även ett mitt under vintern, så jag hoppas att jag kan bidra till dem, säger hon.

Belönas för sitt engagemang

Förutom att satsa på sin egna karriär har Stina Sjögren under säsongen varit ledare på olika läger, såsom Rookie Camp och Girl Ride Days. Under både läger och tävlingar inspirerar Stina Sjögren både tjejer och killar inom freeski, att hon nu belönas för den förebild hon är betyder mycket.

– Det är klart att det var jättekul att vinna totalen men det väger nästan ändå tyngre att se att det man gör och engagerar sig i verkligen uppskattas, säger Stina Sjögren och fortsätter:

– Jag hoppas att de känner att de kan komma fram och prata, eller att jag själv också gör det, så att de känner ”åh va skönt, någon kom fram till mig” och att de inte behöver åka ensamma och kan få pepp av det.

Prispengarna från Svenska Spels Hejapris är ett bevis på den framgångsrika säsong Stina Sjögren har haft och något som även kommer gynna henne framöver.

– Pengarna kommer gå till det som har kostat under säsongen i och med tävlandet och så, sen hoppas jag även kunna spara lite till nästa säsongs tävlade och läger, säger Stina Sjögren.

Även om den nationella tävlingsserien, SST, har kommit till ända återstår fler höjdpunkter av säsongen. Närmast väntar SM i Kläppen den 4–7 april där Stina Sjögren kommer vara med och kämpa om titeln som svensk mästare i slopestyle, big air och halfpipe. Därefter ser hon även fram emot ett parkläger med fokus på tjejer den 19–21 april.

– Det är SM som är näst på tur. Sen vill jag också lyfta Ella Levwander som har startat ”Grab Collective” där hon arrangerar läger för tjejer över 18 år, en plattform som samlar ett skönt tjejgäng, man kör park tillsammans, peppar varandra och inspireras, avslutar Stina Sjögren.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>