Ny mobiltjänst ska få hela Sverige att lira mera fotboll
Hem EFTER PLUGGET Ny mobiltjänst ska få hela Sverige att lira mera fotboll

Ny mobiltjänst ska få hela Sverige att lira mera fotboll

Publicerat av: Redaktionen

Lira Mera är en ny mobiltjänst med syfte att främja nya och alternativa sätt att spela fotboll över hela Sverige.

Ambitionen är att göra det enklare för alla över 13 år att bli en del av fotbollsfamiljen – oavsett ålder, kön, erfarenheter eller fysiska förutsättningar.

Lira Mera är resultatet av ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet och techbolaget Tietoevry. Via mobiltjänsten ska man smidigt kunna arrangera och delta i såväl spontana som planerade fotbollssammanhang, oberoende om man tillhör en fotbollsförening eller inte.

– Med Lira Mera vill vi förenkla olika former av fotboll. Allt från gåfotboll, streetfotboll och beach soccer till fotboll fitness. Vi vet att fotboll kan generera mätbara effekter på den svenska folkhälsan och målet är att genom det digitala verktyget möjliggöra för fotbollen att vara en verksamhet för så många som möjligt så länge som möjligt, säger Marie-Louise Dahlberg, ansvarig för Lira Mera-projektet på Svenska Fotbollförbundet.

Förutom att fotboll innebär fysisk motion som ger flera hälsofördelar, bidrar även sporten till minskad social isolering, meningsfulla relationer och en ökad känsla av betydelse för många.

Ny mobiltjänst ska få hela Sverige att lira mera fotboll– Gåfotboll, som är en del av Lira Mera, är en fotbollsform som har fantastiska förutsättningar att främja glädje, hälsa och en meningsfull fritid bland äldre åldersgrupper och genom det nya verktyget blir det lättare för nya deltagare att hitta till gåfotbollsverksamheter, säger Marie-Louise Dahlberg, ansvarig för Lira Mera-projektet på Svenska Fotbollförbundet. Tillsammans med Tietoevry har utvecklingen av mobiltjänsten Lira Mera pågått sedan 2023 och är nu redo för bred lansering inför att fotbollssäsongen drar i gång på allvar i april.

– Med hjälp av digitala verktyg har vi stora möjligheter att tillgängliggöra svensk fotboll på nya sätt. Vi är stolta över att få vara en del av Lira Mera-projektet och skapa meningsfulla upplevelser för alla som vill lira fotboll, säger Jonas Prosell, kundansvarig för SvFF vad gäller webbapplikationer på Tietoevry Create

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>