M, L och KD oroliga: Barn ska lämnas på grusplan – kommunens lösning är att anordna ”gåtåg”
Hem POLITIK M, L och KD oroliga: Barn ska lämnas på grusplan – kommunens lösning är att anordna ”gåtåg”

M, L och KD oroliga: Barn ska lämnas på grusplan – kommunens lösning är att anordna ”gåtåg”

Publicerat av: Redaktionen

Solfagraskolan i Huddinge ska byggas om och under byggperioden ska eleverna evakueras till en barackskola 5-8 kilometer ifrån elevernas bostadsområde.

Under fyra år ska eleverna bussas till de tillfälliga lokalerna. När skoldagen är slut kommer barnen lämnas ensamma, utan personal närvarande, på en grusplan och föräldrar som inte kan anpassa livet efter bussens tidtabell uppmanas nu till att anordna ”gåtåg”.

– Styret skjuter ifrån sig ansvaret och lägger problemen i knäna på vårdnadshavarna. Evakueringen ska pågå i fyra år och då måste man hitta en långsiktig lösning i dialog med föräldrarna. Att hänvisa till ”gåtåg” känns bara oseriöst och ogenomtänkt, säger Hampus Holmgren, oppositionsråd för Moderaterna.

M, L och KD oroliga: Barn ska lämnas på grusplan – kommunens lösning är att anordna ”gåtåg”

Från vänster: Carl Otto Engberg (L) och Hampus Holmgren (M). Foto: Diana Molinsky

– Situationen för föräldrar och elever på Solfagraskolan kommer vara tillräckligt påfrestande ändå under den här perioden. Vi vill underlätta för familjerna att få livspusslet att gå ihop, säger Carl Otto Engberg, oppositionsråd för Liberalerna.

Oppositionen har lämnat ett initiativ i nämnden om att utreda hur fritidsverksamheten kan planeras närmare skolans upptagningsområde och koppla samman bussningen för att undvika att barn lämnas ensamma på en grusplan.

En placering av fritidsverksamheten långt ifrån där barnen bor kan leda till en ohållbar situation för många familjer och föräldrar har uttryckt önskemål om att den placeras närmare Solfagraskolan.

M, L och KD har lämnat ett nämndinitiativ till Grundskolenämnden om att Barn och utbildningsförvaltningen får i uppdrag att utreda hur Solfagraskolans fritidsverksamhet kan förläggas närmare skolans upptagningsområde under perioden för ombyggnationen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>