Ny grundskola i Höllviken, Vellinge Kommun
Hem KOMMUNER Ny grundskola i Höllviken, Vellinge Kommun

Ny grundskola i Höllviken, Vellinge Kommun

Publicerat av: Redaktionen

Den nya Henriksdalskolan som uppförs av vår kund Peab blir en årskurs F-9-skola om 12 300 kvadratmeter bruttoarea.

Skolan ska bland annat inrymma tillagningskök, matsal, musik-, hemkunskaps- och bildsalar och en idrottshall för 550 elever.

Ny grundskola i Höllviken, Vellinge Kommun

 

Skolan byggs i traditionell skånsk arkitektur med fasader av tegel, trä och plåt samt väl tilltagna glaspartier för att få till ett naturligt ljusflöde som gynnar elevernas lärande. Byggnaden ska också uppfylla kraven för och kunna certifieras med Miljöbyggnad silver.

GlasLindberg som är upphandlad entreprenör för glas- och metallpartier kommer påbörja sin entreprenad under sen vår och entreprenaden beräknas vara färdig sommaren 2025.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>