Pettson & Findus tar över Sara kulturhus i sommar!
Hem EFTER PLUGGET Pettson & Findus tar över Sara kulturhus i sommar!

Pettson & Findus tar över Sara kulturhus i sommar!

Publicerat av: Redaktionen

Sara kulturhus är glada att få välkomna alla barn och övriga med barnasinnet kvar till ännu en spännande utställning som räcker hela sommaren.

Den här gången är det inga mindre än Pettson & Findus som tar över huset och bjuder in till en magisk värld full av äventyr och upptäckter. Utställningen som bygger på de populära barnböckerna av Sven Nordqvist invigs den 11 juni då även författaren själv finns på plats.

Pettson och Findus öppnar dörrarna till sin gård och bjuder in besökarna att utforska deras hem på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt. I köket kan man stöka runt och experimentera, i verkstaden kan man bygga och skapa, under trädet i trädgården kan man slappna av och leka, och i Findus lilla hus väntar spännande överraskningar.

Pettson & Findus tar över Sara kulturhus i sommar!

Barnutställningen med Pettson & Findus invigs 11 juni på Sara kulturhus och stannar hela sommaren.

Utställningen är utformad med fokus på lek, lärande samt läsning och är baserad på de omtyckta barnböckerna om Pettson och Findus. Besökarna kommer att få möjlighet att interagera med karaktärerna och uppleva deras värld på ett helt nytt sätt.

– Vi är stolta över att än en gång kunna erbjuda en fin sommarupplevelse för barn och familjer. Huset blir en oas för kreativitet och lek och med fri entré har verkligen alla möjlighet att ta del av utställningen. Att skapa tillgängliga och inkluderande kulturella upplevelser för alla åldrar och bakgrunder är otroligt viktigt för oss och utställningen med Pettson & Findus kommer att bidra till detta på bästa möjliga sätt, säger Sara kulturhus vd, Anna Jirstrand Sandlund.

Invigningen av Pettson & Findus äger rum den 11 juni med ett festligt program som inkluderar besök av Pettson & Findus själva, plättar med sylt och grädde (först till kvarn), tal av Sara kulturhus vd Anna Jirstrand Sandlund, frågestund för barnen med författaren Sven Nordqvist, pyssel, tipsrunda och målning i Konstverkstan. Invigningsprogrammet är ett samarrangemang med Kultur- och biblioteksavdelningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>