Piteå kommun erbjuder ungdomar möjligheten att starta företag under sommarlovet
Hem KOMMUNER Piteå kommun erbjuder ungdomar möjligheten att starta företag under sommarlovet

Piteå kommun erbjuder ungdomar möjligheten att starta företag under sommarlovet

Publicerat av: Redaktionen

Piteå kommun erbjuder platser till UngDrive Academy – Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning – under sommarlovet.

Här får man hjälp att starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner.

Ungdrive vänder sig till Piteåungdomar som går Årskurs 9 – 1 på gymnasiet kan söka och inga förkunskaper behövs. Som deltagare i UngDrive Academy ingår ett startkapital på 2 500 kr. Ingen lön betalas ut men alla pengar som tjänas i företaget behåller deltagaren.

Alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet – med hjälp av riktiga entreprenörer. Utöver detta kommer ungdomarna få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framför allt ha riktigt roligt!

– Det här är det optimala sättet att få fler unga att intressera sig för företagande och entreprenörskap, och samtidigt göra något meningsfullt under sommarlovet. Närmre 90 procent av deltagarna i fjol angav att de fått ett ökat intresse att starta företag och ännu fler rekommenderar projektet till andra.

-Det är i år första sommaren som UngDrive Academy erbjuds till ungdomar i Piteå som vill testa på möjligheten att förverkliga en egen idé med hjälp av unga företagscoacher. Att få testa driva företag som ung är väldigt viktigt, både för ungdomarna och för kommunen. Deltagarna känner sig mer självständiga, bekvämare att prata inför andra, ett ökat självförtroende och de blir mindre rädda för att misslyckas säger Jacob Ode, projektledare för UngDrive Academy Region Norr.

Starta eget i sommar – med hjälp av riktiga entreprenörer!
Under ledning av unga erfarna coacher från näringslivet får man som deltagare hjälp att driva och tjäna pengar på ett eget företag under sommarlovet.

Så går det till
UngDrive Academy startar i början av sommarlovet med en fem dagar lång kickoff i Boden tillsammans med ungdomar frän fler kommuner. Veckan innehåller inspirerande föreläsningar, workshops, säljträning, personlig coaching och givetvis intensivt arbete med att utveckla sin företagsidé. Därefter får de unga företagarna support och coachning hela sommaren och man deltar på en nationell säljdag samt en boostdag. Efter några intensiva veckor som egenföretagare väntar en avslutningsdag för mer inspiration och erfarenhetsutbyte, samt diplomering och prisutdelning till de företag som lyckats lite extra bra under sommaren.
Sista ansökningsdagen för intresserade ungdomar är 30 april.

Piteå kommun erbjuder ungdomar möjligheten att starta företag under sommarlovet

Ungdomar i årskurs 9 till första året på gymnasiet erbjuds att starta eget företag under sommarlovet.

– Ungas företagande är viktigt för ett Piteå i utveckling och för vår region, här tror jag det är viktigt vi sänker trösklarna till företagandet och att fler får chansen prova på att vara ”entreprenör”- dessutom tillsammans med andra likasinnade. Vi hoppas därför att denna insats ska komplettera andra satsningar inom Piteå kommun på ett bra sätt, säger Nicklas Winblad von Walter, näringslivschef Piteå kommun.

UngDrive
Är en non-profitorganisation med sitt säte i Gnosjö som årligen utbildar tusentals ungdomar inom företagande, entreprenörskap och att göra verklighet av sina drömmar.

Läs mer om UngDrive: www.ungdrive.se/academy

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>