Sissel Gustafsson från Lund släpper tecknad barnserie om att hantera sorg
Hem EFTER PLUGGET Sissel Gustafsson från Lund släpper tecknad barnserie om att hantera sorg

Sissel Gustafsson från Lund släpper tecknad barnserie om att hantera sorg

Publicerat av: Redaktionen

Bildläraren Sissel Gustafsson från Lund tog hem en topplacering i Story House Egmonts stora serietecknartävling.

Nu förverkligas hennes dröm: att ge ut sin barnberättelse ”Lyckobäraren”, en serie som med humor och värme hjälper barn att hantera sorg.

Den 34-åriga lundakreatören Sissel Gustafsson blev 30 000 kronor rikare efter andraplatsen i förra årets nationella serietävling ”Egmont Comics Contest”, men viktigare än prispengarna var den gyllene chansen att få sin tecknade serie publicerad. Efter ett intensivt arbete med både manus och illustrationer, är det äntligen dags för lanseringen av ”Lyckobäraren – Det Magiska Paketet”.

– Det här är en historia jag burit på länge och jag har väntat på rätt tillfälle att berätta den. Det känns minst sagt riktigt häftigt att den nu finns att läsa som tryckt bok, säger en exalterad Sissel Gustafsson.

Lyckobäraren är en humoristisk serie med ett genomgående tema om hur man hanterar bortgången av en familjemedlem och de känslor som uppstår därefter. Mia, vars pappa har gått bort, kämpar med känslor av ensamhet, sorg och ilska. En natt får Mia besök av en besynnerlig figur, en lyckobärare, som erbjuder henne en chans att bli glad igen. Detta leder henne till en märklig värld där hon måste navigera för att hitta en väg tillbaka hem och samtidigt återfå sin lycka.

Lärare från Lund släpper tecknad barnserie om att hantera sorg

Sissel Gustafsson med nya boken “Lyckobäraren – Det Magiska Paketet”.

– Många barn drar sig för att prata om sina känslor. Att hjälpa barn att hantera sin sorg är jätteviktigt. Barnen behöver förstå att sorg är en naturlig del av livet och det går inte att välja bort.

-Genom min berättelse hoppas jag kunna uppmuntra till mer öppenhet och fler samtal mellan barn och vuxna om detta svåra ämne, säger Sissel, som själv förlorade sin pappa för ett antal år sedan.

Till vardags jobbar Sissel Gustafsson som bildlärare på Kävlinge Kulturskola där hon undervisar elever från 7 år och uppåt. I sin roll som pedagog ser hon flera fördelar med tecknade serier.

– Serier är ett fantastiskt medium där texten är placerad i tydliga pratbubblor och illustrationerna i varje ruta förstärker karaktärernas känslor när de pratar. Det är ett utmärkt sätt för barn med lässvårigheter att förstå och hantera dialog, och för den delen – ett väldigt lustfyllt format för att locka de som tycker att läsning är tråkigt.

Lyckobäraren är planerad till totalt tre delar. Del 2 kommer ut till hösten och Sissels arbete med bok 3 har redan dragit i gång.

– Det känns jättekul att det som började som ett tävlingsbidrag på 15 sidor på så kort tid blivit en hel bok. Serietävlingen var något nytt vi inte hade provat förut och vi är väldigt glada att det gett så bra resultat, säger Jacob Habinc, projektledare på Story House Egmont.

”Lyckobäraren – Det Magiska Paketet” riktar sig till barn från 6 år och är 136 sidor lång. Boken finns att köpa där barnlitteratur finns från och med den 15 januari, bland annat på Dintidning.se.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>