Barnen vinnare när Atea förlänger sponsorsamarbetet med Svensk Friidrott
Hem EFTER PLUGGET Barnen vinnare när Atea förlänger nu sponsorsamarbetet med Svensk Friidrott

Barnen vinnare när Atea förlänger nu sponsorsamarbetet med Svensk Friidrott

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 2007 är Atea stolt sponsor till Svensk Friidrott – och nu står det klart att samarbetet fortsätter i minst tre år till.

– Vi har ett väldigt bra samarbete på alla nivåer, säger Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott. Inte minst är friidrottsförbundet stolt över den gemensamma samhälls- och idrottssatsningen på Miniorlandslaget, som nu växer.

Det är bara att konstatera att Svensk Friidrott och Atea passar väldigt väl ihop, säger Magnus Sallbring, kultur- och marknadsdirektör på Atea:

– Friidrotten har sina hjältar inom olika grenar, precis som Atea har specialister inom olika grenar av it. Atea bygger Sverige med it, och Svensk Friidrotts världsstjärnor gör det lilla landet Sverige stort i världen.

Det förlängda sponsoravtalet innebär att Atea, återigen, fortsätter som nationell partner och officiell it-partner till Svensk Friidrott fram till 2026, då samarbetet pågått i snubblande nära 20 år.

”Långsiktigheten gör att vi kan göra skillnad på riktigt”

– Vi är både stolta och tacksamma över samarbetet, och att det har pågått så länge. Vi på Atea är enormt starkt troende i frågan om långsiktiga och djupa partnerskap. Det är först då man på riktigt kan göra skillnad tillsammans, säger Magnus Sallbring.

– Atea är en av våra äldsta samarbetspartners. Det är värt oerhört mycket för oss att ha en långsiktig och aktiv partner som har en tydlig strategisk plan, och som vill göra bra saker tillsammans med oss, säger Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott.

Avtalet inkluderar bland annat värdskap runt aktiviteter som Atea Friidrottsgalan, exponering på tävlingar i Svensk Friidrotts regi, engagemang i Ateas årliga hälsosatsning Sverigestafetten och att friidrottsstjärnorna i Team Atea involveras i olika sammanhang.

Fler barn får chansen att upptäcka glädjen i föreningsidrotten

En viktig del handlar också om att växla upp Miniorlandslaget som Atea och Svensk Friidrott grundade tillsammans under 2022. Genom Miniorlandslaget får barn chansen att upptäcka glädjen i föreningsidrotten – en möjlighet som kanske inte annars hade uppstått.

Barnen vinnare när Atea förlänger sponsorsamarbetet med Svensk Friidrott

Magnus Sallbring

– Ett gemensamt mål är att fortsätta bygga ut Miniorlandslaget så att vi täcker alla 35 orter där Atea har kontor, från norr till söder. Vi har kommit upp till hälften hittills, säger Jan Larsson och fortsätter:

– Projektet handlar om att få barn och ungdomar i rörelse, men också om att motverka att de hamnar i fel miljöer. Idrotten har tagit på sig ett mycket större ansvar i dag än för några år sedan, vad gäller både folkhälsan och integrationsarbetet.

”Friidrotten har både mänsklighet och folklighet”

Det är ingen tillfällighet att denna typ av projekt uppstår i korsningen mellan Svensk Friidrott och Nordens största leverantör av it-tjänster:

– Friidrotten har både mänsklighet och folklighet. Lokala friidrottsföreningar runt om i landet som vill få barn i rörelse, som ger ungdomar chansen. Svensk Friidrott och Atea har en genuin incheckning i att vi tillsammans vill göra skillnad för ett bättre Sverige, säger Magnus Sallbring.

Miniorlandslaget börjar ge ringar på vattnet även i politiska kretsar. I höstas besökte idrottsminister Jakob Forssmed minioridrottarna i Växjö och sa då:

– Jag hörde talas om den här satsningen på Friidrottsgalan i vintras och tyckte att det lät så otroligt bra och ville därför komma hit. Vi behöver fler satsningar där barn som annars inte hade haft chansen till idrott får det.

Vem tar över stafettpinnen från Daniel Ståhl?

Kanske kommer några av Minorlandslagsbarnen ta över stafettpinnen från Daniel Ståhl, Maja Åskag, Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Vanessa Kamga och Suldan Hassan i Team Atea om några år? Otänkbart är det inte.

– Vi har en bra talangutveckling inom friidrotten. Förra året tog vi 14 medaljer i ungdoms- och juniormästerskap. Tack vare Miniorlandslaget hittar fler barn och ungdomar, som vi troligen inte nått annars, in till våra föreningar, säger Jan Larsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>