Varning för lekande barn! – frukostseminarium om barnvänlig stadsplanering
Hem EFTER PLUGGET Varning för lekande barn! – frukostseminarium om barnvänlig stadsplanering

Varning för lekande barn! – frukostseminarium om barnvänlig stadsplanering

Publicerat av: Redaktionen

Krook & Tjäder bjuder in till frukostmingel och föreläsning tillsammans med Växtvärket.

Den 14 mars träffas vi på Prinsgatan i Göteborg för att prata hållbar och jämlik stadsutveckling och om hur vi kan involvera barn i formandet av våra framtida livsmiljöer.

Hur formar vi offentliga miljöer där barn tillåts vara aktiva och synliga i stadslivet? Vi har bjudit in Växtvärket för att prata metoder och verktyg för barninvolvering i stadsutvecklingsprocesser med utgångspunkt i projektet Gatulabba.

– När vi skapar en bättre stad för barn så skapar vi en bättre och tryggare stad för alla, menar Frida Skarp, arkitekt på Krook & Tjäder.

Varning för lekande barn! – frukostseminarium om barnvänlig stadsplanering

Bild: Krook & Tjäder, Växtvärket. Inbjudan till frukostseminarium om barnvänlig stadsplanering

Frida har bland annat projektlett arbetet med Sveriges första jämlikhetscertifierade översiktsplan i Arvika, med särskild tonvikt på att tillgodose behoven hos barn, unga och äldre.

– Utifrån visionen om socialt hållbara och jämlika livsmiljöer bör vi ta hänsyn till alla invånares perspektiv och behov, gammal som ung, konstaterar Frida. Det, och hur man praktiskt går till väga, vill vi lyfta tillsammans med Växtvärket.

Kom och delta i samtalet!

När?
Torsdagen den 14 mars
07.45: frukostmingel
08.00-09.30: föreläsning och frågor

Var?
Krook & Tjäder
Prinsgatan 12, Göteborg

OSA senast 7 mars via denna länk.

Vi ses!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>