Stella från JENSEN grundskola - bäst i Sverige på matematik!
Hem EVENT Stella Selenius från JENSEN grundskola – bäst i Sverige på matematik!

Stella Selenius från JENSEN grundskola – bäst i Sverige på matematik!

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen har finalen vid Pangeas årliga tävling i matematik avgjorts.

Stella Selenius, elev på JENSEN grundskola, vann den prestigefulla tävlingen! Totalt deltog 15 000 elever från 94 kommuner i årets tävling.

Pangea matematiktävling vänder sig främst till elever på högstadiet. Tävlingen testar elevernas problemlösningsförmåga och färdigheter inom olika matematiska områden och arrangeras både i Sverige och övriga Europa. Tävlingen består av två deltävlingar.

Stella Selenius lyckades lösa alla uppgifter och skrev full pott både i kvalet och i finalen. Tina Vedin placerade sig på en hedrande 6:e plats. Båda eleverna går i årskurs 9 på JENSEN grundskola. Prestationerna är ett kvitto på de satsningar i matematik som grundskolan implementerat.

Stella från JENSEN grundskola - bäst i Sverige på matematik!

Stella Selenius och Tina Vedin

“Vi är väldigt stolta över Stellas fantastiska prestation. Det är en bedrift som inte bara visar på hennes matematiska färdigheter utan också hennes förmåga att prestera när det gäller. Stellas lärare Mimmi Wetterholm, som är förstelärare i matematik, har haft en betydande roll i framgången”, säger rektor Emil Burman

Årets vinnare presenteras här: https://pangea-tavling.se/resultat-23-24/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>