Fler unga kan hitta fritidsaktivitet med nya Sparksapp
Hem EFTER PLUGGET Fler unga kan hitta nu fritidsaktivitet med nya Sparksapp

Fler unga kan hitta nu fritidsaktivitet med nya Sparksapp

Publicerat av: Redaktionen

Nu finns en helt ny app där Norrtälje kommuns barn och ungdomar kan hitta roliga fritidsaktiviteter.

Sparksapp är kostnadsfri och kommer göra det lättare att hitta och boka fritidsaktiviteter i sitt närområde.

Många barn och ungdomar i Norrtälje kommun saknar meningsfull aktivitet efter skoldagens slut. För att inspirera, aktivera och locka fler ungdomar att hitta nya aktiviteter lanseras Sparksapp i Norrtälje kommun. Appen samlar alla fritidsaktiviteter på ett och samma ställe.

– Med hjälp av appen hoppas jag att kommunens barn och unga lättare ska kunna hitta aktiviteter som de brinner för, oavsett ekonomiska eller geografiska förhållanden. Jag vill att alla barn och unga ska ha en meningsfull fritid där gemenskap, delaktighet och tillgänglighet är viktiga beståndsdelar. Då kan denna lösning vara en väg fram, säger Nicklas Salmin (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Om appen
Appen är gratis att ladda ner och många av aktiviteterna är kostnadsfria. Du får testa hur många aktiviteter du vill och hur ofta du vill. I appen kan du enkelt boka aktiviteter och markera just dina favoriter så du får en notis när det är möjligt att hänga med på aktiviteten igen.

Fler unga kan hitta fritidsaktivitet med nya SparksappAktiviteterna riktar sig till barn och ungdomar mellan 7–20 år som är bosatta i Norrtälje kommun. Samtliga aktiviteter läggs upp av betrodda och seriösa aktörer som måste godkännas av Norrtälje kommun.

–Vi vill kunna erbjuda en stor bredd på aktiviteterna. Allt ifrån lovaktiviteter på kommunala verksamheter som badhus, bibliotek med mera till prova-på-tillfällen hos lokala föreningar, säger Anna Eneroth, verksamhetsutvecklare på Norrtälje kommun.

I appen framgår det tydligt när och var aktiviteterna är, hur länge aktiviteten pågår och om aktiviteten kostar pengar att delta på. Det finns även information om den specifika aktiviteten och om erfarenhet krävs eller ej.

–Med Sparksapp kan barn och ungdomar alltid hitta något kul att göra på fritiden i sitt närområde. Det är ett stort utbud av aktiviteter i appen, både för den som vill testa för att det verkar kul eller något du vill satsa på för att bli bra, säger Anna Eneroth.

Ladda ner appen
Appen finns att ladda ner på App Store och Google Play. Bank-id krävs för inloggning och barn under 13 år behöver vårdnadshavares godkännande för att skapa ett inlogg.

Sparksapp är ett samarbete mellan Sparks Generation och Norrtälje kommun för att tillsammans bidra till förbättrad psykisk och fysisk hälsa hos unga.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>