Allt fler elever i Vaggeryds kommun når gymnasiebehörighet
Hem UTBILDNING Allt fler elever i Vaggeryds kommun når gymnasiebehörighet

Allt fler elever i Vaggeryds kommun når gymnasiebehörighet

Publicerat av: Redaktionen

Vid gårdagens sammanträde fick barn och utbildningsnämnden ta del av årets skolresultat i Vaggeryds kommun.

Glädjande visar statistiken en markant förbättring i andelen elever som är behöriga till gymnasiet, med en ökning från 78,0% till 83,2% jämfört med föregående läsår.

Båda kommunens skolor har bidragit till denna positiva utveckling.

”Efter föregående läsårs svaga resultat har vi arbetat hårt på alla nivåer för att öka framförallt behörigheten till gymnasiet. Det är positivt att våra insatser leder åt rätt håll men vi är långt ifrån nöjda,” säger Per-Erik Lorentzon, barn- och utbildningschef i Vaggeryds kommun.

Fokus på matematik och tidiga Insatser

Matematik har identifierats som det ämne som har störst påverkan på elevernas möjlighet att uppnå gymnasiebehörighet. En särskild granskning har genomförts för att utvärdera och förbättra undervisningen i matematik både på kort och på lång sikt. Granskningen påvisar behovet av fler tidiga stödinsatser för att hjälpa eleverna att utveckla en djupare förståelse och förmåga i matematik.

Allt fler elever i Vaggeryds kommun når gymnasiebehörighet

Barn- och utbildningsnämnden har baserat på granskningens resultat ansökt om ytterligare resurser för att implementera dessa åtgärder. Det har även noterats att elevernas närvaro har en stark koppling till deras måluppfyllelse, särskilt i matematik.

”Vårt främsta fokus är att skapa de bästa förutsättningarna för undervisningen och att säkerställa att stöd sätts in tidigt. Närvaron har förbättrats i de lägre årskurserna, men i högstadiet är den fortfarande för låg. Därför finns det ett behov av att intensifiera arbetet med att öka skolnärvaron,” avslutar Per-Erik Lorentzon.

Fortsatta framsteg och satsningar

Förutom förbättringarna i niornas gymnasiebehörighet har även andelen elever som uppnår gymnasieexamen samt måluppfyllelsen i årskurs 6 ökat i Vaggeryds kommun. Dessa framgångar är ett tydligt tecken på att de insatser som gjorts under året börjar bära frukt.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>