Beats in the Park - ett evenemang med festivalkänsla
Hem EVENT Beats in the Park – ett evenemang med festivalkänsla

Beats in the Park – ett evenemang med festivalkänsla

Publicerat av: Redaktionen

Fredag 14 juni bjuder Kungsbacka kommun in ungdomar i åldern 13-20 år till skolavslutningsevenemanget Beats in the Park.

Evenemanget är ett resultat av invånardialog med ungdomar.

I samband med årets skolavslutning testar Kungsbacka kommun ett nytt evenemangskoncept. Evenemanget är resultatet av en invånardialog, där kommunens ungdomskonsulenter har pratat med ungdomar, som är den tilltänkta målgruppen för evenemanget.

– Vi har varit ute på skolor och frågat ungdomar vad de faktiskt vill ha under ett skolavslutningsevenemang. Vi fick in många tankar och mycket bra feedback, som vi använt för att forma konceptet Beats in the Park, säger Christopher Sköld, ungdomskonsulent.

Festivalkänsla med liveartister, aktivitetstält och foodtrucks

Beats in the Park kommer erbjuda en festivalkänsla med DJs, liveartister, godisregn och en open stage, där ungdomar själva kan köa för att uppträda. Det kommer också finnas andra aktiviteter att göra på området, som till exempel volleyboll, pingis, skejtramp, olika aktivitetstält och mycket mer.

Beats in the Park - ett evenemang med festivalkänsla

Beats in the Park – ett evenemang med festivalkänsla

– Vi kommer satsa en hel del på att smycka parken på ett kul och häftigt sätt, med dekorljus, sköna hängplatser och en välkomnande entré. Det kommer också finnas foodtrucks, det var något som många ungdomar önskade sig, säger Kenny Boufadene, ungdomskonsulent.

Badhusparken – en grön oas mitt i staden

Utöver invånardialogen med ungdomar har det även kommit in andra inspel från både invånare och Kungsbacka innerstadsförening om att just Badhusparken borde nyttjas mer till evenemang.

– Badhusparken är en grön oas mitt i staden, med lika stor publikyta som Kungsbacka torg. Att vi dessutom arrangerar Beats in the Park dagen innan det årliga evenemanget Kungsbacka kulturfestival tror vi kan ge många positiva synergier och uppskattas av kommunens invånare, säger David Dagemark, evenemangsansvarig.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>