Samarbete mellan Stiftelsen Tryggare Sverige och AcadeMedia
Hem SÄKERHET Samarbete mellan Stiftelsen Tryggare Sverige och AcadeMedia

Samarbete mellan Stiftelsen Tryggare Sverige och AcadeMedia

Publicerat av: Redaktionen

Stiftelsen Tryggare Sverige inleder ett långsiktigt samarbete med grundskolorna inom AcadeMedia för att stärka barns cyberkunskaper genom konceptet HackShield!

Internet erbjuder barn och unga fantastiska möjligheter att kommunicera, lära och upptäcka världen på sätt som tidigare var otänkbara.

Tyvärr finns det också faror som lurar online, som bedrägerier, exploatering, övergrepp och andra former av kränkningar.

Tillsammans med AcadeMedias 80 olika grundskolor stärker vi nu barns säkerhet på nätet genom konceptet HackShield som riktar sig till barn i åldersgruppen 8-12 år.

Samarbete mellan Stiftelsen Tryggare Sverige och AcadeMedia– HackShield är ett nederländskt koncept, med tillhörande datorspel, som Stiftelsen Tryggare Sverige och Polisen nyligen lanserat i Sverige. Syftet är att utbilda barn till cyberagenter där de lär sig om cybersäkerhet, desinformation, nätfiske, penningtvätt, problemlösning och samarbete, säger generalsekreteraren Magnus Lindgren, Stiftelsen Tryggare Sverige.

Efter fem år i Nederländerna är 40 procent av kommunerna anslutna till HackShield och nästan en tredjedel av barnen i målgruppen har spelat HackShield. HackShield har också vunnit flera priser. Visionen är att HackShield ska bli en likartad succé även i Sverige.

– Genom vårt samarbete vill vi rusta barnen med de verktyg som behövs för att hantera digitala risker inom en säker miljö, där de kan göra fel utan de konsekvenser som annars finns på nätet, säger Andreas Roos, IT-chef hos AcadeMedia.

Genom att integrera HackShields cybersäkerhetsutbildning i AcadeMedias skolverksamhet kan vi skapa en digital framtid som är både säkrare och tryggare för barn och unga.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>