Campus Nyköpings distanskurser för yrkesverksamma säkrar viktig kompetens i näringslivet
Hem UTBILDNING Campus Nyköpings distanskurser för yrkesverksamma säkrar viktig kompetens i näringslivet

Campus Nyköpings distanskurser för yrkesverksamma säkrar viktig kompetens i näringslivet

Publicerat av: Redaktionen

Varje år ansöker Campus Nyköping till Myndigheten för yrkeshögskolan om att få bedriva korta kurser som riktar sig till redan yrkesverksamma inom näringslivet där kompetens inom vissa områden saknas.

Liksom för andra YH-utbildningar måste det finnas en efterfrågan av kompetensen hos näringslivet för att kurserna ska få starta.

Campus Nyköpings distanskurser för yrkesverksamma säkrar viktig kompetens i näringslivet– Kurser på yrkeshögskolenivå är ett vinnande koncept i kompetensförsörjningen! Den anställde vässar sin kompetens och utvecklas i sin yrkesroll och bidrar därigenom till nödvändig kompetenshöjning hos företaget/organisationen där man verkar. Att kurserna i vanlig ”YH-anda” är efterfrågade och framarbetade tillsammans med berört arbetsliv är förstås en styrka, lägg där till att kurserna är kostnadsfria och bedrivs på kvartsfart, parallellt med arbete, det gör det till ett mycket positivt koncept.

Berättar administrativ chef Pia Wibom.

Hösten 2024 erbjuder Campus Nyköping glädjande nog 6 distanskurser inom områdena hälsa, pedagogik, VVS, el och arkitektur.

Kurserna Styr – och övervakningssystem för VVS och Hälsofrämjande och pedagogiska insatser med häst är helt nya för 2024 och riktar sig till VVS-konstruktörer och ingenjörer samt till personal inom skola, ridskola, socialtjänst och annan pedagogisk / hälsofrämjande verksamhet.

Sedan tidigare finns kurser inom BIM/Revit för el – och VVS-projektering samt kurserna Palliativ vård och Bygghandlingsprojektering för arkitekter.

Svenskt näringsliv ser utmaningar för kompetensförsörjningen och många företag har svårt att hitta rätt kompetens för de behov som också kan förändras över tid. Här fungerar kostnadsfria distanskurser via yrkeshögskolan utmärkt i att stärka den kompetens som redan finns hos företagen och fylla i de kompetensluckor som finns.

– Att hitta medarbetare med rätt kompetens, i rätt tid, är en stor utmaning. Att företagen hittar kompetens är en förutsättning för att de ska kunna anställa, växa och bidra till vår gemensamma välfärd.
Skriver Svenskt näringsliv på sin hemsida.

Organisationer och företag som efterfrågat Campus Nyköpings distanskurser är AFRY, Assemblin VS AB, Bengt Dahlgren AB, Forell VVS-ingenjörer, Ankarhult Group AB, Stjärnholms ryttarförening, Svensk travsport, Mantorp hästsportarena med flera.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>