Canon Student Development Programme 2024 öppnar för ansökningar idag - 12 februari 2024
Hem UTBILDNING Canon Student Development Programme 2024

Canon Student Development Programme 2024

Publicerat av: Redaktionen
 • Upp till 100 studenter får vägledning av branschexperter från etablerade nyhetsbyråer, nyhetspublikationer och från Canon-ambassadörer

 • Ett urval på 25 studenter bjuds in att delta i en fyra dagars workshop i spanska Girona, inklusive ett besök på fotojournalisternas festival Visa pour l’Image i Frankrike, där de kan knyta nya kontakter med yrkesfotografer och likasinnade

 • Studenter runt om i Europa, Mellanöstern och Afrika kan skicka in ansökningar mellan den 12 februari och den 7 mars 2024

  Canon Europe tillkännager öppnandet för ansökningar till den åttonde upplagan av Canon Student Development Programme (CSDP), ett prestigefyllt årligt program som är utformat för att hjälpa blivande fotojournalister att utveckla sina karriärer. Det branschledande initiativet ger tillgång till och kontakt med erfarna yrkesverksamma inom fotobranschen och möjlighet att delta i viktiga branschevenemang.

  CSDP har etablerat sig som en ovärderlig språngbräda för nästa generations fotojournalister. Tidigare elever har gått vidare till arbete för ansedda nyhetsbyråer och internationellt kända publikationer och fortsatt att bygga framgångsrika karriärer. 2022 års elev Mohamed Mahdy (f. 1996), vars arbete fokuserar på de dolda och ofta osynliga samhällena i Egypten, har vunnit ett huvudpris vid World Press Photo Awards 2023 i kategorin Open Format. Alexandra Corcode (f. 2000), även hon tidigare elev i programmet, har valts ut till 2023 års Tom Stoddard Award for Excellence med sin intima skildring av ensamhet och övergivenhet bland den äldre generationen i sitt hemland Rumänien. Finalisterna i 2023 års program, Ebrahim Alipoor och Fatma Fahmy, har båda valts ut till 2024 års VII Mentor-program, som drivs av VII Academy.

  2024 års program är öppet för ansökningar från den 12 februari till den 7 mars, för studenter och praktikanteri som bor och studerar i Europa, Mellanöstern och Afrika. Ett begränsat antal platser kommer också att finnas tillgängliga för talanger som rekommenderas av branschproffs. Bidragen bedöms av en jury som består av redaktörer från Getty Images, Reuters Pictures, AFP och EPA och juryn utser den första skaran av regionens mest lovande unga storytellers.

  Personligt mentorskap
  De utvalda studenterna kopplas ihop med en av programmets expertmentorer, bland andra svenske fotografen och Canon-ambassadören Magnus Wennman, med syfte att diskutera deras aktuella arbete och långsiktiga karriärambitioner i särskilda separata personliga möten. Virtuella genomgångar under sommaren blir till hjälp att förbättra deras nya projektförslag och aktuella portföljer – med särskilt fokus på att utforska olika redigeringsalternativ och sätt att ytterligare stärka berättarfärdigheter och utveckla storysignaturer.

  Canon Student Development Programme 2024 öppnar för ansökningar idag - 12 februari 2024

  Programmet är nu inne på sitt åttonde år och har redan hjälpt till att bana väg för över 1 000 blivande fotojournalister genom att sammanföra unga talanger från hela EMEA-regionen med några av de mest inflytelserika namnen i branschen.

  Magnus Wennman, Canon-ambassadör och fotojournalist, tidigare mentor i programmet och mentor 2024, säger så här:
  ”Det är alltid en av årets höjdpunkter att få möta studenter från hela världen och ta del av deras arbeten. Det har varit minst lika inspirerade för mig att få diskutera visuellt berättande och uppleva studenternas skaparglädje. Tror att programmet är värdefullt för blivande fotojournalister och jag uppmuntrar verkligen alla studenter att skicka in en ansökan.”

  Workshop i Girona, Spanien och Visa pour l’Image in Perpignan, Frankrike
  I september blir upp till 25 studenter inbjudna till en fyra dagars Canon-workshop i en flott katalansk bondgård i Girona, Spanien, som avslutas med en sista övernattning i samband med den internationella fotojournalistfestivalen Visa pour l’Image i Perpignan, Frankrike.
  I workshoppen finns ett inre forum för att utbyta idéer och bygga upp relationer med kända proffs från fotobranschen. Gruppgenomgångar av portföljer ger studenterna stor kunskap och en chans att både kritisera varandras arbete och få professionell feedback på sina egna verk.
  Förutom att se de viktigaste utställningarna och kvällsfilmvisningarna under Visa pour l’Image, får studenterna också möjlighet att delta i ytterligare genomgångar av portföljer och på så sätt bredda sina nätverk.

  För att ansöka om deltagande i 2024 års Canon Student Development Programme eller se inträdeskriterierna, besök: www.canon.se/get-involved/student-development-programme/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>