Extra satsning för att stötta och hjälpa barn och unga
Hem KOMMUNER Extra satsning för att stötta och hjälpa barn och unga i Karlstad

Extra satsning för att stötta och hjälpa barn och unga i Karlstad

Publicerat av: Redaktionen

I 2024 års budget för arbetsmarknads- och socialnämnden finns 5 miljoner öronmärkta för att förstärka arbetet med tidiga insatser för barn och unga i Karlstad.

Tillskottet kommer att användas på följande vis:

  • Skolnärvaroteamet kommer att få utökade resurser, de arbetar för en ökad närvaro i skolan för barn som har hög frånvaro och har svårigheter med att klara skolan.
  • En ny arbetsmodell där socialtjänst, skola och familjehem samverkar med fokus på att stärka skolresultat för barn i familjehem.
  • Extra satsning för att stötta och hjälpa barn och ungaEtt utökat stöd till barn i våldsutsatta familjer. En familjebehandlare som efter besök hos Barnahus följer barnet hem och kan berätta för familjen vad som hänt och svara på frågor. Målsättningen är att det ska förebygga oro hos barn och vuxna och förebygga ytterligare händelser kopplat till våld i familjen samt kunna ge ett nära stöd till hela familjen.
  • Anställa en projektledare som har i uppgift att förbereda organisationen inför att en ny socialtjänstlag troligtvis kommer ge möjligheter till tidiga insatser utan biståndsbedömning.

– Det här är en viktig och nödvändig resursförstärkning för att stötta och hjälpa våra barn och unga i Karlstad. Ju tidigare som vi kan erbjuda våra insatser, desto större chans att man växer upp under goda levnadsvillkor och klarar skolan, säger Anna Dahlén Gauffin (S), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>