Framtidens cybersäkerhetsproffs utbildas på Tekniska Högskolan vid Jönköping University
Hem SÄKERHET Framtidens cybersäkerhetsproffs utbildas på Tekniska Högskolan vid Jönköping University

Framtidens cybersäkerhetsproffs utbildas på Tekniska Högskolan vid Jönköping University

Publicerat av: Redaktionen

Tekniska Högskolan (JTH) vid Jönköping University (JU) har inlett ett samarbete med världens ledande ideella medlemsförening för cybersäkerhetsproffs, ISC2 – och startar i höst magisterprogrammet Cybersäkerhet.

Det är stort intresse och högt söktryck till den nya utbildningen. Studenterna kommer att engagera sig i praktiska övningar, simuleringar och verkliga projekt som speglar de utmaningar som cybersäkerhetsproffs står inför.

Tack vare samarbetet med ISC2 kommer studenterna även få stöd för att ta den mest erkända certifieringen på informationssäkerhetsmarknaden, Certified Information Systems Security Professional (CISSP).

Framtidens cybersäkerhetsproffs utbildas på Tekniska Högskolan vid Jönköping University

När cyberhoten blir mer sofistikerade söker organisationer världen över cyberproffs som kan skydda dem från cyberattacker. Som ett resultat av det samarbetar JTH numera med världens ledande ideella medlemsförening för cybersäkerhetsproffs, ISC2.

– Anställande chefer använder ofta CISSP som ett riktmärke eftersom det visar att man både har klarat ett svårt test och har kunskapen som krävs för att jobba med cybersäkerhet, säger Erik Bergström.

ISC2:s uppdrag är att stärka inflytandet, mångfalden och vitaliteten inom cybersäkerhetsområdet för att påskynda ökad cybersäkerhet världen över. De ser positivt på Tekniska Högskolans vision om att möta arbetsgivarnas kompetensbehov genom att utbilda studenter med praktikbaserad cybersäkerhetsutbildning.

– Vi är glada över vårt samarbete med Tekniska Högskolan och att vi kan stödja studenterna att få certifieringar, vilket kommer att underlätta för dem att få jobb inom cybersäkerhetsbranschen. Studenterna kommer även få tillgång till våra resurser, allt för att de ska kunna ligga före angriparna, säger Alex Mortimer, ISC2 Global Academic Partnerships Lead.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>